Nagy előnyt engedtek


A kiesés szélére került a Gyergyói HK.

A javítás és egyben a győzelem reményében lépett jégre tegnap este a Csíkszerdai Sportklub és a Gyergyói HK a román jégkorong-bajnokság elődöntőjében. Előbbiek Galacon, utóbbiak Brassóban léptek jégre a párharc második mérkőzésén. Hátrányból indult mindkét alakulat.

Az egy nappal korábbi vereségből okulva a Csíkszeredai Sportklub sokkal határozottabban állt bele a Galac elleni mérkőzésbe. És ennek hamar „hangot” is adtak. A 11. percben Combs, majd nem sokra rá Becze talált be Onodi kapujába. Igaz még a harmad vége előtt válaszolt a hazai csapat, de a csíkiak a második felvonásban a vendéglátókra borították a kaput. Ennek pedig négy gól volt az eredménye, közte egy hazai találattal. A második felvonásban mutatott játék pedig jó alapot teremtett a biztos győzelemre.

A Gyergyói HK ellenben a Sportklubbal, nem tanult az egy nappal korábbi meccsből. Ezúttal is a mérkőzés közepéig túlságosan nagy előnyt adott a brassói csapatnak. A 30. percben ugyanis 5–0 volt az állás. A piros-fehérek ekkor ugyan felébredtek, a harmadik felvonás közepére feljöttek mínusz kettőre. Valchar 57. percben szerzett gólja viszont lezárta a meccset, még akkor is, ha Szabó  gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. Három perccel a vége előtt jött a gyergyói időkérés is, majd a kapuslehozatal, de ez sem segített.

Román bajnokság, elődöntő
Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 4–7 (1–2, 1–4, 2–1)
Gólszerzők:
Szkacskov (16., 35.), Kiricsenko (42.), Berdila (46.), illetve Combs (11.), Becze (15., 33., 38.), Taratuhin (22.), Loginov (37.), Blackwater (44.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Brassói Corona – Gyergyói HK 6–4 (3–0, 2–1, 1–3)
Gólszerzők:
Carlson (4.), Klempa (9.), Valchar (12., 28., 57.), McFadden (30.), illetve St. Amant (35., 50.), Szabó (44., 58.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Brassó javára.

A további műsor
Vasárnap, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK (18.30), Gyergyói HK – Brassói Corona (18.30).
Hétfő, 4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK (18.30), Gyergyói HK – Brassói Corona (18.30, ha szükséges).

Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat / facebook

A rovat legfrissebb hírei