A Milanról álmodott, 25 évesen visszavonult a marosvásárhelyi származású egykori tehetség


Három év szenvedés után döntött úgy: ennyi volt!

Egykor a magyar labdarúgás és a Rapid Wien üstökösként feltűnő tehetsége volt, most viszont már egykori labdarúgónak számít. És a két időpont között alig öt év telt el: Szántó Tamás bejelentette, 25 évesen befejezi labdarúgó pályafutását!

Szántó 20 évesen mutatkozott be a Rapid együttesében 2016-ban, a következő évben, 21 esztendősen pedig már alapembere lett a nagy múltú osztrák csapatnak. Amelyben 38 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken öt gólt és két gólpasszt írhattak fel a neve mellé.
Majd 2018 márciusában megsérült a térde. Porckopást állapítottak meg nála. Összesen háromszor operálták. Az ősszel úgy tűnt, végre rendbe jött a lába, lassan visszatérhet a pályára.

Aztán április utolsó napján bejelentette: ennyi volt, nincs tovább! A térde egyszerűen nem bírja.

„ Az orvosok azt mondták, injekciókkal, fájdalomcsillapítókkal még játszhatnék egy darabig, de teljes karriert, tíz évet senki sem jósolt ezzel a térddel. Ez volt az utolsó, amit akkor még huszonnégy évesen hallani akartam, de be kellett látnom, hogy plusz egy-két évért nem éri meg olyan áldozatot hozni, aminek következtében hosszú távon károsulhat az egészségem. Nem akarok úgy megöregedni, hogy sántikálok életem nagy részében. Inkább aktívan élnék, most is épp kocogtam egy jót, de a profi futball már nem megy”, mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban az egykori tehetséges középpályás.

Szántó, akinek az apja, Csaba Marosvásárhelyen született, az említett interjúban elárulta: lelkes Milan-szurkolóként az volt az egyik nagy álma, hogy pályára lépjen a milánói San Siro stadionban. Ehelyett immár azon dolgozik, hogy saját útját megtalálja, de már a pályán kívül. „ Hogy belőlem mi lesz, az majd kiforrja magát. Annyi szakterület létezik már a futballban. Lehetek edző, videoelemző, erőnléti edző, játékosmegfigyelő, sok minden, de ma még nem tudom, mihez van tehetségem és miben találom meg önmagam.

Már elkezdtem egy salzburgi tanfolyamot, és a nyártól újabbakba szeretnék belevágni. Ez a tanulás ideje”, fogalmazott az interjúban.

Egy biztos: marad a Rapidnál!

fotó: www.skrapid.at

A rovat legfrissebb hírei