Képtelen nyerni a Sepsi – immár hat mérkőzés óta Videókkal


Tovább menetel a címvédő Kolozsvár, nyert az Arad is.

A jelek szerint nem találja a kiutat a gödörből a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely elszenvedte zsinórban harmadik vereségét is a román élvonalbeli bajnokságban, de a Liga 1-en túl az Európai Konferencia Ligát is figyelembe véve immár hat találkozó óta képtelen nyerni Leo Grozavu együttese.

Az 5. forduló vasárnapi mérkőzésén a háromszékiek a szintén gyengén startoló, mindössze egy győzelemmel kezdő Arges együttesét fogadták. A piros-fehér játékosok egy hatalmas molinóval a kezükben vonultak a pályára, amelyen a „21 másodperc a 21. századért” felirat volt olvasható -románul és angolul. A klub ily módon kívánt tiltakozni a csapatot folyamatosan érő nacionalista, xenofób, magyarellenes szurkolói támadások ellen, amelyek a legutóbbi fordulóban Konstancán léptek új szintre.

Sajnos azonban a Sepsi játékosai túlságosan is komolyan vették a transzparens szövegét és úgy tűnt, az egész mérkőzésre kiterjesztették a feliraton olvasható időtartamra tervezett játékbeszüntetést. A vendégek pedig köszönték szépen, Cristian Dumitru (36.) és Grigore Turda (62.) góljaival 2-0-ra nyertek. A hazaiak kapuját ezúttal is Niczuly Roland védte, Tamás Nándor pedig a padról nézte végig társai vesszőfutását.

 

 

Nyert viszont a Kolozsvári CFR, amely Gabriel Debeljuh 36. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a Farul együttesét. A horvát csatár a kapusról kipattanó labdát lőtte közelről kapuba. A címvédő ezzel 5. bajnokiját is egy gólos különbséggel nyerte meg, a hét közben a Bajnokok Ligájában megélt búcsúra némileg gyógyír lehet tehát, hogy a gárda hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát.

A találkozó érdekessége, hogy mindkét kispadon egy-egy magyar nemzetiségű játékos volt a cserekapus: a hazaiaknál Hindrich Ottó, a vendégeknél Tordai Árpád. Csapaton belüli helyzetük azonban merőben más. Amíg a 18 éves Hindrich Giedrius Arlauskis és Cristian Balgradean back-upja, addig a 24 éves Tordai az első három fordulóban az olimpián szereplő MIhai Aioanit helyettesítve remekelt, gólt sem kapott. Azóta viszont a román utánpótlás-válogatott hálóőre kap bizalmat.

 

 

Megszerezte második győzelmét az Aradi UTA együttese is, Bálint László csapata a bajnokaspiránsnak kikiáltott, tavalyi bronzérmes és kupagyőztes CSU Craiovát győzte le Liviu Antal góljával hazai pályán 1-0-ra.

Szintén győztes csapatnak volt tagja Fülöp Lóránd, aki kezdőként a 60. percig vette ki részét csapata, a Voluntari a Clinceni fölött aratott 1-0-s sikeréből.

 

 

A mezőny negyedik erdélyi tagja, a medgyesi Gaz Metan hétfőn délután 18.30-as kezdettel fogadja a Botosani gárdáját.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei