Elképesztő! 76 éves lehet együtt a CFR két védekező középpályása!


A kolozsváriak csúcsra járatják a „jó az öreg a háznál” közmondást.

Alig egy nappal azt követően, hogy Dan Petrescu hivatalosan is visszatért a CFR kispadjára, a kolozsváriak két igazolást is bejelentettek. Mindketten a középpálya közepére érkeztek és mindketten szolgálták már korábban a klubot. Ám amíg Mihai Bordeianu visszatéréséről hetekkel ezelőtt olvasni lehetett, addig Emmanuel Culio visszatérése igazi meglepetés.

Az argentin 2007 és 2011, valamint 2017 és 2020 között szolgálta már a klubot, a két időszakban összesen 229 mérkőzésen lépett pályára a „bordó-fehéreknél”, ezeken pedig 30 gólt szerzett és 34 gólpasszt adott. És nem mellesleg 5 román bajnoki címet nyert.
Culio jól ismeri tehát a környezetet, a döbbenetet az életkora jelenti: hétfőn töltötte be ugyanis a 38. életévét! Kolozsvárt 2020 januárban hagyta el személyes okokra hivatkozva, azóta Argentínában játszott a Quilmes és a Club Flandria színeiben.

„Isten hozott otthon!”, köszönti őt a klub honlapja.

Egészen elképesztő, de ha Culio pályára lép, akkor akár 76 éves is lehet a CFR középpályájának közepe, tekintve, hogy ezen a poszton vethető be Ovidiu Hoban is. Aki ráadásul decemberben már a 39. születésnapját ünnepli. És akkor még nem említettük az egyaránt 31 éves izlandi Runar Sigorjonssont és az argentin Jonathan Rodriguezt, akik szintén a középpálya közepén érzik otthon magukat.

Cseppet sem meglepő tehát, hogy Culio visszatérésével 27,15 évre emelkedett a CFR keretének átlagéletkora. Ami azonban jelentősen csökkenthet a napokban, a jól értesült sajtó szerint ugyanis a 35 éves Iasmin Latovlevici, a 33 éves Giedrius Arlauskis és a 32 éves Alexandru Chipciu egyáltalán nem lelkesedik Petrescu visszatérése miatt, ezért hamarosan felbonthatják szerződésüket a klubbal.

fotók: www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei