Novák nem ért célba utolsó tokiói versenyén


A sportminiszter egy ezüstéremmel tér vissza a paralimpiáról.

Nem sikerült szépen búcsúznia a Tokióban zajló paralimpiai játékoktól Novák Károly Eduárdnak, a csíkszeredai kerékpáros ugyanis csütörtökön nem tudta befejezni utolsó versenyszámát, az országúti kerékpárosok mezőnyversenyét.

A 25 indulóra hét, egyenként 13,2 kilométeres kör, azaz összesen 92,4 kilométeres táv várt ugyanazon a pályán, ahol kedden az egyéni indítású időfutamot rendezték. Csak az 60 kilométerrel rövidebb volt…

A versenyt a francia Kevin le Cunff nyerte 2.14.49-es idővel, megelőzve a második ukrán Jegor Dementyevet és a harmadik holland Daniel Abraham Gebrut.

„Ez az utolsó versenyem Tokióban, utána indulok is haza. Alig várom, hogy visszatérjek, hatalmas bennem a vágy, hogy olyan intézkedéseket vezessek be, amelyek a fogyatékkal élők sporthozzáférését segítik, legyen szó akár a teljesítménysportról, akár az iskolai sportról. Itt láttam azt, hogy milyen magasra tudott egy-egy ország jutni, de a 7 román sportoló által nyert 2 érem mégis bizakodásra ad okot”, posztolta még a verseny előtt némileg kampány ízű üzenetét Románia sportminisztere.

Novák négy számban indult a paralimpián: az egyéni üldözéses futamban ezüstérmet szerzett, az egyéni indítású időfutamban 8., az egy kilométeres időfutamban pedig 11. lett.

fotó: www.facebook.com/EduardCarolNovak

 

 

A rovat legfrissebb hírei