Közel egymillió lejes költségvetés


Sajtótájékoztatót tartottak.

Fontos bejelentést tett Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Városi Sportklub vezetősége és a Szejke SK felnőtt férfi kézilabda csapata sajtótájékoztató keretében. A sajtótájékoztatót Mester Zoltán, a VSK igazgatója frappánsan azzal kezdte, hogy a Szejke SK felnőtt kézilabda csapata a székelyudvarhelyi Városi Sportklub színeiben indul a bajnokságban.

Gálfi Árpád polgármester kiemelte: sikerült megtalálni azt a törvényes megoldást, amellyel a kézilabda csapat jövője, illetve a bajnokságban való szereplés biztosított. Ez pedig úgy lehetséges, hogy a csapatot átvette a Városi Sportklub, a város pedig biztosítja a szükséges anyagi keretet a bajnokságban való szerepléshez.

Székelyudvarhelyen van jövő a sportban – fogalmazott Pálfi Kinga alpolgármester. Fontos a városnak továbbra is, hogy a tehetséges fiatalokat ki tudjuk emelni az utánpótlás csapatokból, jövőt és komoly lehetőséget biztosítson számukra. A korábbi időszakban a vállalkozók vállalták a csapat finanszírozásának nagyobb részét. Ezt a melléállást mind a polgármester, mind pedig az alpolgármesterasszony ezúttal is megköszönte.

A vállalt anyagi terhek aránya változik meg az előttünk álló szezonban, hiszen a város most, a korábbihoz képest jóval nagyobb összeggel áll a csapat mellé, megteremtve a biztonságot jelentő anyagi hátteret, amely a stabilitást hivatott biztosítani a Szejkének. Ugyanakkor a vállalkozók részéről érkező támogatásokat ebben a szezonban is szívesen fogadja a csapat. Ezek a támogatások most a fejlődésért kellene, nem pedig a fennmaradásért. Ez idén 814.000 lejes keretösszeget jelent, amely kiegészül a jövő évi költségvetésből a szezon végéig szükséges összeggel. Ezzel az alappal a Szejke SK a másodosztály egyik legjobb anyagi háttérrel rendelkező együttese lett. A csapat így csak a játékkal kell foglalkozzon, az anyagi háttér megteremtésének terhe alól mentesül a Szejke.

Mester Zoltán ismertette a csapat játékoskeretét, illetve a szakmai stábot is, majd elmondta, hogy a csapat gerincét továbbra is a Székelyudvarhelyen nevelkedett sportolók adják, fontos szempont ugyanakkor, hogy a csapat játéklehetőséget biztosítson a juniorok számára is, ezzel pedig jövőképet biztosítva az utánpótlás számára – olvasható a hivatal oldalán közzétett információból.

A Szejke részéről jelen volt a mai sajtótájékoztatón Győri István, a klub igazgatója, valamint Palatka Barna és Csibi Hunor mezőnyjátékosok is.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondták, hogy egyértelműen a nyerés a csapat célja. Jó a hangulat az együttesnél, elkezdődtek az edzések és a felkészülési mérkőzések, ahol mindenki maximálisat nyújt. „Mindannyian motiváltak vagyunk, minden mérkőzésünkön egyértelműen a győzelem lesz a cél” –  összegzett Palatka.

A csapat színe marad a kék és a sárga. A bajnokságra három fajta mezt készíttet a VSK: lesz egy sárga-kék, egy sárga és egy fekete változat.

Nem marad más hátra, mint minden mérkőzésen szurkolni a csapatnak – summázott Pálfi Kinga.

A Székelyudvarhelyi VSK kerete
Játékosok: Csibi Hunor, Fekete Róbert, Hadnagy Lóránt, Jére Róbert, Komporály Attila, Kónya Hunor, Orbán Szilárd, Pál Szilárd, Palatka Barna, Tăuțean Angelo, Katona Tamás, Ferenczi Botond, Jobb Lőrinc, Csutak Zsolt, Lászlo Zsolt; Ifi 1-es játékosok: Tófalvi Krisztián, Tófalvi Tamás, Kacsó Bence, Tankó László, Hintz Magor, Teiu Dănuț, Mátyás Demeter, Csíki Botond.
Szakmai stáb: edző: Sipos Loránt; erőnléti edző: Nagy Sándor; kinetoterapeuta: Sebestyén Csongor.

Fotó: udvarhely.ro
 

A rovat legfrissebb hírei