Történelmi siker: a Kolozsvár továbbjutott a BL csoportköréből!


Kuti Nándorék fölényes győzelmet arattak Belgiumban és bejutottak a negyeddöntőbe.

Varázslatos este a Bajnokok Ligájában, lelkendezik a baschet.ro kosárlabda-szakoldal azt követően, hogy a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapata kedd este 85-74 arányban legyőzte a Filou Oostende együttesét Belgiumban és ezzel bejutott a sorozat negyeddöntőjébe. Méghozzá a K csoport győzteseként!

Az ukrán Prometej visszalépése és eredményeinek törlése után rendkívül szorosan alakult a küzdelem a K csoportban, így a Kolozsvár azzal a tudattal utazhatott Oostendébe, hogy győznie kell, ha be akar jutni a negyeddöntőbe.

Márpedig Kuti Nándorék (fotó, középen) be akartak jutni a legjobb nyolc csapat közé, ennek megfelelően úgy kezdtek, mint egy gőzhenger: az első negyedet ellentmondást nem tűrő módon nyerték meg 31-12 arányban. Ezzel pedig meg is ágyaztak magabiztos győzelmüknek.

Ugyan a belgák a második negyedet 22-19-re, a harmadikat pedig 25-17-re megnyerték, az erdélyi gárda még így is 67-59-es előnnyel kezdhette az utolsó negyedet. Amelyet a végül 17 pontig jutó Patrick Richard és a 16 ponttal záró Andrija Stipanovics vezetésével 18-15-re behúzott, így 85-74-re megnyerve a találkozót. Kuti Nándor ezúttal kimaradt a kezdő ötösből, összesen 7,39 percet töltött a pályán, ezalatt pedig két pontot szerzett.

Győzelmének köszönhetően az U-BT 7 pontjával a K csoport élén végzett, megelőzve a 6 pontos spanyol Unicaja Malagát és az 5 pontos Oostendét.

A negyeddöntők sorsolását március 25-én, pénteken rendezik, az U-BT ellenfelei pedig a török Tofasz Bursa, a francia Strasbourg, illetve a J csoport másodikja, a török Galatasaray, az izraeli Hapoel Holon vagy a francia Dijon közül kerülhet ki.

A negyeddöntőket április 5/6-án, 12/13-án, és ha szükséges, 19/20-án rendezik. Mivel csoportja élén végzett, az erdélyi gárda az első és esetleg a harmadik meccset vívhatja meg saját szurkolói előtt.
 
fotó: www.championsleague.basketball

A rovat legfrissebb hírei