Kuti, Török és Vida is hosszabbított!


A bajnok és az ezüstérmes a következő szezonban is számíthat magyar nemzetiségű játékosaira.

A következő szezonban is a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapatát erősíti Kuti Nándor, a csapatkapitány szerződéshosszabbítását a bajnoki címvédő jelentette be közösségi oldalán. Szintén marad a bajnoki ezüstérmes, Román Kupa-győztes Voluntarinál Török Roland és Vida Dávod.

A 25 éves Kuti 2012 óta erősíti az U-BT-ét, lojalitásának és elkötelezettségének hála a kolozsvári közönség egyik kedvencévé vált az évek során. „Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet. Remélem, egészséges leszek és elérjük céljainkat. Köszönöm a szurkolóknak, hogy az előző szezonban is mellettünk álltak, alig várom, hogy ismét telt ház előtt léphessek pályára”, mondta a sepsiszentgyörgyi játékos.

Török Roland (fotó lent, jobbra) és Vida Dávid (fotó lent, balra) 2021 nyara óta (előbbi Nagyszebenből, utóbbi az U-BT Kolozsvártól érkezett) erősíti a Voluntari gárdáját, amely fennállása legnagyobb sikereit ünnepelhette a magunk mögött hagyott szezonban: megnyerte a Román Kupát és a második helyen végzett a bajnokságban. Nem csoda, hogy a 31 éves Török és a 22 éves Vida egyaránt meghosszabbította kontraktusát az égszínkék-fehérekkel. Mindkét játékos 33 meccsen lépett pályára az előző szezonban, a nagyváradi Török 7,5, a szatmárnémeti Vida Dávid 4,4 pontot szerzett meccsenként.


 
fotó: www.facebook.com/ubtcluj / baschet.ro

A rovat legfrissebb hírei