Bonca Xénia is csapatot vált


Tóth Johannával eddig riválisok voltak, ezentúl vállvetve küzdhetnek csapatuk első bajnoki címéért.

Végy egy jó kapust, tartja a foci örökigazsága, amely szerint ezzel kezdődik egy sikeres csapat felépítése. A Bukaresti Dinamo női vízilabda-csapata a jelek szerint úgy logikázik, hogy történelme első bajnoki címének megszerzése érdekében leigazolja a legeredményesebb romániai játékost: Bonca Xéniát.

Bonca Nagyváradon született, szülővárosa Kőrösről elnevezett csapata mellett pályafutása nagy részét a Steauánál töltötte, amelynek csapatkapitánya is volt. Nyolc bajnoki címével és 6 Román Kupa-győzelemmel a legeredményesebb romániai játékosnak számít.

„Nagyon örülök, hogy az új szezonra csatlakozhatok a Dinamo csapatához. Új kihívás ez számomra és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy hozzásegítsem a csapatot céljainak eléréséhez”, idézi a román válogatott korábbi csapatkapitányát a Dinamo Facebook-oldala.

Andra Bunea és Tóth Johanna után Bonca a Dinamo harmadik nyári igazolása, a jelek szerint klub tényleg komolyan gondolja, hogy célba veszi történelme első bajnoki címét. A két nagyváradi kiválóság, Tóth és Bonca eddig riválisként harcoltak az aranyéremért a Rapid, illetve a Steaua színeiben, ezentúl viszont vállvetve harcolhatnak a medencében. Akárcsak a román válogatottban.

fotó: www.facebook.com/APADinamo/

 

A rovat legfrissebb hírei