Magyarország is lenullázta Romániát


Az utolsó csoportmeccsét is elveszítette a román női vízilabda-válogatott, Szlovákia ellen vigasztalódhat.

 A várakozásoknak megfelelőn vereséggel zárta az A csoport küzdelmeit a Splitben zajló Európa-bajnokságon a román női vízilabda-válogatott, miután 22-0-ra kikapott a világbajnoki ezüstérmes Magyarországtól. Berttini Nenciu csapata a Szlovákia elleni helyosztóval zárja a tornát.

 
A mérkőzésről sok mindent nem lehet leírni: Bíró Attila lányai 7-0-ra nyerték az első, 4-0-ra a második, 6-0-ra a harmadik és 5-0-ra a negyedik negyedet. Az öt gólos Gurisatti Gréta mellett Szilágyi Dorottya, Horváth Brigitta és Grace Parkes is 3 gólig jutott, míg Máté Zsuzsanna, Leimeter Dóra és Faragó Lilla 2-2, Vályi Vanda és Mahieu Geraldine 1-1 góllal zárt.
 
A másik oldalon Szeghalmi Krisztina 27.20, Szilágyi Szabina 27, Tóth Johanna 21, Bonca Xénia 16.24 és Nagy Debóra 5 percet töltött a vízben, míg Laboncz Nikolette ezúttal is kimaradt a keretből. Szeghalmi és Bonca neve mellé 3-3 lövést írhattak fel a statisztikusok…
 
 
„Elfáradtunk az utolsó negyedre”, mondta az erdélysport.ro-nak még a németek elleni nyitómeccs után Tóth Johanna, ám a jelek szerint a lányok a csoportküzdelmek végére még inkább kifulladtak, hisz a Magyarország elleni találkozó volt zsinórban a második, amelyen gólt sem dobtak Szeghalmiék a Hollandia elleni összecsapás után. A jelek szerint a négy csapatos bajnokság – amely mezőnyből a fiatalokra építkező Marosvásárhely csak pofozó zsák – nem készíti fel jobban a játékosokat, legyen ők bármily elhivatottak és szorgalmasak, mint egy pont nélküli utolsó helyezés…
 
A torna ezzel azonban még nem ért véget számukra, hiszen a hétfői helyosztón a 11. helyért küzdenek meg a B csoport utolsó helyezettjével, Szlovákiával. Egy esetleges sikernek köszönhetően valamivel jobb szájízzel zárhatná fennállása első világversenyét a román női válogatott.
 
 
Ezzel szemben a férfiak vasárnap 16.00 órai kezdettel Montenegró ellen a negyeddöntőbe jutásért küzdenek majd.
 
A magyar női válogatott hétfőn Spanyolország ellen küzd meg a negyeddöntőben, a férfiak pedig ugyanebben a szakaszban ellenfelükre várnak.
  
fotó: www.facebook.com/leneuropeanaquatics

A rovat legfrissebb hírei