A Ferencváros kiütötte a Nagybányát


Mindkét erdélyi csapat búcsúzni kényszerült az Európa-ligától.

Nem tartott sokáig az Európa-liga-szereplés egyik erdélyi kézilabda-csapat számára sem: a Nagybányai Minaur a hazai vereség után 38-22-re kikapott az Elek Gyula Csarnokban is a Ferencvárostól, míg a Potaissa hazai pályán sem bírt a Savehoffal, az otthoni mészárlást követően Tordán is nyertek.

A Nagybányán elszenvedett 36-27 arányú vereség után nem sok jóra számíthatott a Minaur a Ferencváros otthonában, de arra talán ők sem gondoltak, hogy 7-6-os hazai vezetésig tudják csak megszorongatni a Ferencvárost. Hiába volt Buzogány Barnának 5 védése (igaz, a másik oldalon Győri Kristófnak 8, Borbély Ádámnak pedig 6), hiába lőtt Pop Erik 3, Nagy Róbert pedig 2 gólt, a zöld-fehérek ellenállhatatlanul játszottak: már a szünetben tíz góllal vezettek (19-9), a vége pedig 38-22-es győzelem és 74-49 arányú továbbjutás lett.

„Senki sem hitte, hogy a visszavágón fordítani lehet a Fradi ellen, de azt sem gondolták sokan, hogy csapatunk 16 gólos különbséggel veszíti el ezt a mérkőzést”, fogalmaz érthető keserűséggel a Minaur hivatalos honlapja. Azok után tehát, hogy az előző szezonban a döntőig meneteltek az EHF Európa Kupában, ezúttal már az első selejtezőkörben véget ér az út a nagybányaiak számára.

Hazai pályán is kikapott a Torda

Ha azt írtuk, hogy nem sok jóra számíthatott a MInaur, akkor mit mondhatunk a Potaissáról, a tordaiakat ugyanis szabályosan földbe döngölte az első mérkőzésen a Savehof, amely 45-21-re nyert Partillében az erdélyiek ellen.

A visszavágón a Torda csak a becsületéért küzdhetett, ezúttal jobban is tartotta a lépést a svédekkel, de a skandinávok így is 34-30-ra nyertek. Pedig az első meccsen két gólt dobó Thalmaier Roland ezúttal feltartóztathatatlan volt és 8-szor is betalált. Tálas Huba az első meccshez hasonlóan most is két gólt dobott és ezúttal a fiatal tordai Veres Denis is betalált kétszer.

Ezzel együtt a Savehof 79-51-es összesített eredménnyel továbbjutott – és a Fradihoz hasonlóan várhatja a keddi sorsolás eredményét. A következő selejtezőkör győztese már a csoportkörben folytatja.

fotó: fradi.hu
 

A rovat legfrissebb hírei