Nem tudta feltenni a cseresznyét a tortára Buzogány és Nagy csapata


Hazai pályán is kikapott, így nem tudott 34 év után újabb európai kupát nyerni a Minaur.

Az idegenben elszenvedett 29-25-ös vereség után a Minaur együttese hazai pályán is kikapott a norvég Nærbø csapatától, ezúttal 27-26-ra nyert, így a Buzogány Barnát és Nagy Róbertet is soraiban tudó nagybányaiak összesítettben 56-51-re elbukta a férfi kézilabda EHF Európa Kupa döntőjét.

A történelme első nemzetközi idényét futó norvégok már az első félidőben jelezték: sem a Minaurtól, sem a 2200 nézőtől nem illetődtek meg. Ugyan 3-2-re még a máramarosiak vezettek, a vendégek ezt követően magukhoz ragadták az előnyt és azt a mérkőzés végéig nem is adták át!

A Nærbø 26 perc után már 11-7-re vezetett, a szünetben pedig 13-10 volt az előnye. Ugyan a második félidőben 19-18-as norvég vezetést követően a Minaur folyamatosan fel tudott zárkózni egy gólra, sőt, 23-23-nál egyenlített is, ám ekkor ár alig másfél perc volt a mérkőzés végéig….

Buzogány Barna (fotó, jobbra) három védése kevés volt ahhoz, hogy a Nagybánya versenyben tudjon maradni (mint ahogy poszttársa, Anton Terekov 12 hárítása is), míg Nagy Róbert (fotó, balra) nem tudott gólt szerezni. Érdekesség, hogy a norvégok két kapusának összesen 6 védése volt….

Az 1985-ben elhódított IHF és az 1988-ban megszerzett EHF Kupa után nem tudott tehát ismét európai trófeát nyerni a Minaur, amely az Európa Kupa mellett a román bajnokságban is ezüstérmes lett, míg a Román Kupában bejutott a négyes döntőbe, de ott csak a negyedik helyen zárt. Nem véletlenül összegezte a szezont a klub honlapja az alábbi címmel: „Sikerült megnyerni a tortát, de sajnos a cseresznyét nem tudtuk feltenni rá”.


 

Még több képért kattints ide: www.facebook.com/csminaur

A rovat legfrissebb hírei