Hindrich visszatért Kolozsvárra – magyarok nélkül kapott ki Románia


Keserű napokat élnek meg a román utánpótlás-csapatok, a magyarok sem segítenek.

Vereséggel kezdte munkáját Emil Sandoi szövetségi kapitány a román U21-es labdarúgó válogatott élén, amely péntek délután Kolozsváron 4-1-es vereséget szenvedett Spanyolországgal szemben. A három magyar játékos közül egyik sem kapott lehetőséget.

A portugál Braga csatára, a Barcelonában nevelkedett Abel Ruiz bő negyed óra alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát azzal, hogy előbb a 8., majd a 18. percben is betalált. A hajrában aztán az Atletico Madrid-nevelésű Rodrigo Riquelme is duplázott, a jelenleg a Gironában szereplő játékos a 80. és a 90. percben talált be. Közte az aradi David Miculescu szépített a 85. minutumban.

A Kolozsvár Arénában rendezett mérkőzésen Sandoi egyik magyar nemzetiségű játékosnak sem adott bizonyítási lehetőséget. A kapuban a FCU Craiova hálóőre, Robert Popa állt, így a kolozsvári Hindrich Ottó (Kisvárda) és Gyenge Szilárd (FK Csíkszereda) is csak a kispadon kapott helyet, akárcsak Corbu Marius (Puskás Akadémia).

Az U21-es válogatott kedden Hollandiát fogadja ugyancsak Kolozsváron.

Nem a legszebb napjait éli a román labdarúgás, hiszen alig három nap alatt az U17-es csapat 2-1-re kikapott Norvégiától, az U18-as 2-0-ra Törökországtól, az U20 –as 2-1-re Csehországtól, de az U19-es gárda sem lehet büszke a Lettországban elért gól nélküli döntetlennel. Utóbbin az FK Csíkszerda játékosa, Kovács Márk nem kapott lehetőséget.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei