A Craiova lőtte a kapufákat, a CFR a gólokat Videóval


Javította Rapid elleni botlását a bajnok, amely visszavágott a Kolozsvár – Craiova tengelyen is.

A Kolozsvári CFR győzelmével ért véget a román labdarúgó Szuperliga 17. fordulója, a bajnoki címvédő a hétfő esti zárómérkőzésen 3-1-re múlta fölül hazai pályán a FCU Craiova együttesét. Sikerével Kolozsvár visszavágott Craiovának, vasárnap ugyanis a CS Universitatea Craiova nyerte meg a Kolozsvári Universitatea elleni mérkőzést.

Az első negyedórában Emmanuel Yeboah és William Baeten melegítette be a motorokat, de sem a kolozsváriak ghánai, sem a craiovaiak belga légiósa nem találta el a kaput ideális helyzetből. Nem úgy Rangelo Janga (fotó, jobbra), aki a 16. percben a rövid alsó sarokba lőtte Critian Manea jobb oldali, lapos beadását, megszerezve ezzel a vezetést a kolozsváriaknak.

Maradt támadásban a címvédő, Yeboah és Manea is helyzetbe kerül, mégis, majdnem kiegyenlített a FCU: Aurelian Chitu két védőt is lerázott, majd a hosszú kapufára lőtte a labdát. Gólt azonban ismét a hazaiak szereztek, amikor a 33. percben Ciprian Deac passza után Manea lőtt a léc alá éles szögből. A félidő egy újabb craiovai kapufával záródott, ezúttal Juan Bauza találta el az alumíniumot.

A szünet után támadóbban lépett fel a Craiova és Yeboah újabb pontatlan befejezése után szépített: Yassine Bahassa lapos passza után George Ganea másolta le Janga megoldását és talált be egykori csapata kapujába.

Nem sokáig volt azonban egy gól a két csapat között: hat perccel később Deac készítette le a labdát mellel Yeboah-nak (fotó, balra), aki a tizenhatos vonalán állva kapásból bombázott Robert Popa kapujába.

A harmadik bekapott gól megtörte a Craiovát, amely nem fenyegette a Kolozsvár győzelmét. A folytatásban Manea, Yeboah és Andrei Burca kihagyott még egy-két kisebb-nagyobb helyzetet, újabb gól azonban már nem született, így a CFR otthon tartotta a három pontot és javítani tudott a Rapid elleni vereséget követően.

A 31 ponttal harmadik CFR egy pontra megközelítette a második Rapidot a bajnoki tabellán, amelyet a Farul vezet 40 ponttal. Igaz, a kolozsváriak két meccsel kevesebbet játszottak eddig. A Hermannstadt tartja felsőházi rájátszást érő 5. helyét 26 ponttal, a Sepsi a 8. helyen áll 22 ponttal, a Kolozsvári Universitatea 17 ponttal a 13., míg az UTA Arad 16 ponttal az utolsó előtti, azaz 15. a pontvadászatban.

fotó: www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei