Két csapatot is megelőzött és továbbjutott az erdélyi újonc


A Sepsi után a D csoportban is erdélyi csapat végzett az élen a Román Kupában.

Azt követően, hogy kedden a Sepsi OSK megnyerte a Román Kupa A csoportját és az élről jutott be a negyeddöntőbe, szerdán egy másik erdélyi együttes, a Hermannstadt is saját csoportja élén zárt. A nagyszebeniek az utolsó fordulóban 4-1-re legyőzték a Chindia együttesét és két helyet is átugorva az élen végeztek. A Hermannstadt mellett az Arges jutott még tovább a csoportból, amelyben öten is reménykedve várhatták az utolsó fordulót.

Az egy győzelemmel álló Hermannstadt azt a csapatot fogadta, amelynek egyedüliként már nem volt esélye a továbbjutásra: a Chindia Tagorvistét. A két gárda nem sokat teketóriázott, rögtön egymásnak esett, ennek következtében az első 18 percben három gólt is láthattak a szurkolók: Vasile Buhacianu már a 3. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, amit Matko Babic a 13. percben megduplázott, hogy a 18. percben Alexandru Jipa szorosabbá tegye az állást. Nem sokáig, mert Dragos Iancu a 32. percben ismét kettőre emelte a hazai előnyt, Babic pedig a 49. percben már háromra növelte a fórt- beállítva ezzel a végeredményt.

A győzelem azonban önmagában kevés lett volna az üdvösséghez, amennyiben a III. osztályban szereplő Marosakna legyőzte volna a második osztályú Nagybányai Minaurt. Mint ahogy tette például az első fordulóban az élvonalbeli Chindiával. Csakhogy ezúttal kifogyott a Maros-partiak szerencsét hozó szelencéje és a Minaur 6-0-ra nyert. Érdekesség, hogy a hat gólt hat különböző játékos lőtte: Florin Chitas (23.), Muacir Cassama (46.), Mircea Donca (51.), Bogdan Rotar (71.), Raphael Stanescu (85.) és Razvan Lazar (89.).

A Marosakna kiszállt tehát a versenyből, a CS Universitatea Craiova azonban még mindig megelőzhette volna a Hermannstadt – ám 2-1-re kikapott Pitesti-en az Argestől, így a sorozatot 2021-ben megnyerő kék-fehérek nem jutottak be a negyeddöntőbe.

A D csoportot ugyanis a Hermannstadt nyerte 6 ponttal, az Arges lett a második 5 ponttal, megelőzve az egyaránt 4 pontos Nagybányát, Craiovát és Marosaknát, míg a Chindia 1 ponttal sereghajtó lett.

fotó: www.facebook.com/hermannstadt.fc
 

A rovat legfrissebb hírei