Gól nélkül is továbbjutottak a kolozsvári csapatok


A C csoport két rangadóján nem született gól, így a Kolozsvári CFR és a Kolozsvári Universitatea jutott a Román Kupa negyeddöntőjébe.

A C csoport két rangadóján nem született gól, így a Kolozsvári CFR és a Kolozsvári Universitatea jutott a Román Kupa negyeddöntőjébe.

Rendkívül izgalmasnak ígérkezett a Román Kupa C csoportjának utolsó fordulója, hiszen a csoportelső Kolozsvári CFR és az őt követő Kolozsvári Universitatea, Farul és Rapid között mindössze egy pont volt a különbség. Ráadásul a négy élvonalbeli együttes egymás ellen dönthette el, ki jut tovább. Mivel azonban egyik találkozón sem született gól, a sorrend végül nem változott: a kolozsváriak örülhetnek. Ezzel már négyre emelkedett az erdélyi továbbjutók száma a Sepsi és a Hermannstadt sikere után.

Az est legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését minden kétséget kizáróan Ovidiuban játszották, ahol a bajnoki listavezető Farul az elmúlt öt év bajnokát, a bajnokságban második Kolozsvári CFR-t fogadta. Sajnos a találkozó jócskán elmaradt a várakozásoktól. Ki tudja persze, lehet másként alakul, ha a Farul nem kerül már a 3. percben emberhátrányba a mindössze 17 éves Andrei Borza durva belépője után. A szinte a teljes mérkőzésen emberelőnyben játszó vendégek Daniel Birligea és Emmanuel Yeboah révén helyzetig ugyan eljutottak, de gólig nem.

Ezzel egy időben Kolozsváron a bennmaradásért hajtó Universitatea a bajnokságban 3. Rapidot fogadta. Túl sok izgalmat azonban ez a mérkőzés sem hozott. Ugyan a belga Martin Remacle és a szenegáli Mamadou Thiam révén az erdélyiek közelebb álltak a gólhoz, ezen a mérkőzésen is érintetlenek maradtak a kapuk. Ezúttal is volt azonban egy piros lap: a szlovák Jakub Vojtus a 79. percben mehetett zuhanyozni, de a kolozsváriak nem tudtak élni a kínálkozó emberelőnnyel.

A csoport harmadik mérkőzésén legalább láthattak gólokat a nézők, Petre Simon (25., 72.) és Calin Toma (42., 63.) duplájával a másodosztályú Újszentes 4-0-ra nyert a harmadosztályú Alexandria otthonában.

A csoportot tehát a CFR nyerte meg a szintén öt pontos Universitatea és a Farul előtt, a rangsorról a gólkülönbség döntött: a CFR 6-1-es, az U 5-1-es, a Farul pedig 4-2-es gólaránnyal zárt. A kolozsváriak javára az döntött, hogy ebben az abszurd rendszerben, amelyben nem játszott mindenki mindenkivel, a CFR 5-0-ra kiütötte az Újszentest, az U 4-0-ra az Alexandriát, míg a Farul csak 2-2-re zárt a csoport egyetlen 3. osztályos csapata ellen.

A Rapid 4 ponttal a negyedik, az Újszentes 3 egységgel az ötödik helyen zárt, míg az 1 pontos Alexandria lett a hatodik.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei