Ráadásban nyert a GYHK a Fradi ellen


Bodó gólja döntött.

Az FTC-Telekom sima győzelemmel, míg a Gyergyó vereséggel készült a jégkorong Erste Liga egyetlen Mikulás-napi ütközetére. A két csapat kezdeti ismerkedését Sylvestre törte meg a 8. percben: éles szögből leadott lövését Arany hárította. A vendégek fokozatosan próbálták beszorítani saját kapuja elé a Ferencvárost, de gólig nem sikerült eljutni. Sőt egy saját harmadban eladott korong után Low próbálkozott. A 17. percben aztán mégis a gyergyószentmiklósiak örülhettek: Bodó kapu mögül visszatett passzát előbb Brance Orban lőtte mellé, a pakk ismét Bodóhoz került, aki ezúttal Trancát választotta, ő pedig a vas alá bombázott. Két perccel később Jalonen duplázta meg a GYHK előnyét: a finn légiós egy üres kapuig kijátszott akció után volt eredményes.

A középső felvonás hazai lehetőségekkel indult, később mégis a Gyergyó jutott el nagyobb helyzetekig. A játékrész közepén Sailio járt közel a gólhoz, a Rinne kapusról lecsorgó korongot viszont nem tudta a kapuba terelni. Ezek után sorra jöttek a Fradi-helyzetek, de a vendégek finn hálóőre mindig résen volt. Az első kiállításra a 38. percig kellett várni, ekkor Nagy Gergő ült ki a büntetőpadra. Négy másodperccel később Sylvestre csatlakozott hozzá, így egyenlő létszámmal játszottak a csapatok. Négy a négy ellen is a Ferencváros veszélyeztetett többet, de a második harmadban is gólképtelen maradt.

Két perce ment a záró játékrész, amikor összejött a hazai szépítés: Kulmala kísérlete jött le a kapusról, a kipattanót Hrabal terelte a kapuba. Ezek után próbálta kapuja elé szorítani ellenfelét az FTC, a vendégek viszont jól védekeztek. Az utolsó percben aztán kapus nélkül támadt a Fradi, Hrabal közeli lövése pedig utat talált a hálóba, ezzel hosszabbításra mentve a találkozót.

A hosszabbítás utolsó percében pedig jött az igazi dráma: Hrabal vezette a korongot egy az egyben a kapusra, a ziccer azonban kimaradt. A fordulásból jött a Gyergyó és Bodó Christopher, aki kicselezte a kapust és húsz másodperccel a vége előtt eldöntötte a meccset.

A zöld-fehérek csütörtökön derbit játszanak a Magyar Kupában, a GYHK pedig székely rangadót játszik a következő Erste Liga-meccsén Csíkszeredában.

Eredmény, Erste Liga
Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 2–3 (0–2, 0–0, 2–0, 0–1) – h.u.
Gól: Hrabal (43., 60.), illetve Tranca (17.), Jalonen (19.), Bodó (65.)

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei