Kolozsvári az év csapata


Az év férfi és női csapata versenyében négy erdéyi csapat is érintett volt, ebből kettő kolozsvári.

Első alkalommal szervezte meg – nem titkoltan magyarországi mintára – az Év Sportolója Gálát a Novák Károly Eduárd vezette román sportminisztérium. Az esemény házigazdája a bukaresti Román Operaház volt január 26-án este, az illetékesek pedig összesen 14 kategóriában ítélték oda a díjat.

Erdélyi szemszögből a legnagyobb tétje az év férfi és női csapata díjnak volt, hiszen a hat jelölt közül négy is a Kárpátokon innen székel.

Az év férfi csapata a bajnoki címet zsinórban ötödik alkalommal megnyerő, jelenleg is listavezető, az Európai Konferencialigában a csoportjából továbbjutó Kolozsvári CFR labdarúgócsapata lett, megelőzve a férfi kosárlabdát évek óta uraló Kolozsvári U-BT-ét és a férfi kézilabdában szintén hegemón helyzetben lévő Dinamo Bukarestet.

A nőknél végül a Bukaresti CSM és a Ramnicu Valcea uralmát megtörő és a bajnokságot némi meglepetésre megnyerő Rapid Bukarest lett az év csapata, megelőzve a kosárlabdában egyeduralkodó Sepsi SIC-et és a Balázsfalvai Alba Volei röplabdacsapatot.

Nem okozott meglepetést, hogy a román sport új szenzációja, az idén 100 és 200 gyorson két-két világ-és Európa-bajnoki címet nyerő David Popovici úszó lett az év férfi sportolója, míg a nőknél a két világbajnoki címet szerző Simona Radis végzett az élen.

A legjobb férfi edzőnek járó díjat az evezősök mestere, Antonio Colamonici vehette át, míg az év női edzője Mihaela Melinte atlétikaedző lett.

A legendáknak járó elismerést Octavian Bellu és Mariana Bitang vehette át, míg az év tehetsége két asztaliteniszező lett: Elena Zaharia és Andrei Istrate.

fotók: www.facebook.com/EduardCarolNovak

 

A rovat legfrissebb hírei