Újabb erdélyi bomba, Letica volt a hős Bukarestben Videó


Hét nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni a közép-erdélyi csapat, nagyon megy nekik a nagyok ellen.

Azt követően, hogy péntek este a román labdarúgó SzuperLiga 29. fordulójának nyitányán a bennmaradásért küzdő, újonc Kolozsvári Universitatea 2:0-ra legyőzte a listavezető Farult, szombaton újabb bombameglepetést okozott egy erdélyi gárda: a gödörben lévő, szintén újonc Hermannstadt 1:0-ra nyert az európai kupaindulásra hajtó Rapid otthonában.

Az erőviszonyokat remekül tükrözi, hogy a bajnoki tabella két „negyedikje” csapott össze Bukarestben: csak amíg a fővárosiak a tabella élén, addig a nagyszebeniek a tabella végén foglalták el ezt a pozíciót.

Ennek megfelelően hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, de Jayson Papeau lövése után a labda a kapu fölött szállt el, majd Hervin Ongenda löketét fogta Carlo Letica. A vendégeknek viszont mindössze egyetlen lehetőségre volt szükségük a gólszerzéshez: a 32. percben Calin Popescu ívelt középre balról, a védők elaludtak, Silviu Balaure pedig álló helyzetből a kapuba fejelt.

A bekapott gól után újabb rohamokat indított a Rapid, de Alexandru Ionita szép akció után nem találta el a kaput, Claudiu Belu-Iordache lövését, majd Marko Dugandzic fejesét is védte Letica, míg a 64. percben Valentin Costache hiába lőtt kapuba, les miatt érvénytelen volt a találata.

A 92. percben aztán majdnem odalett a Hermannstadt előnye, amikor Baba Alhassan könyöklése miatt a játékvezető büntetőt ítélt, de Letica kivédte Dugandzic büntetőjét. Érdekesség, hogy az előző szezon végén mindketten bajnoki címet ünnepeltek, még a Kolozsvári CFR színeiben.

A Hermanndtadt tehát hét bajnoki után tudott ismét nyerni, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze két gólt szerzett és három pontot gyűjtött. Érdekesség, hogy a gárda ezt megelőzően decemberben nyert utoljára: előbb a listavezető Farult ütötte ki 4:0-ra, majd a címvédő Kolozsvári CFR otthonában diadalmaskodott 1:0-ra. A szombat esti győzelem pikantériája, hogy a nagyszebeniek edzője, Marius Maldarusanu a Rapid egyik legendája: összesen 8 évet húzott le játékosként a fővárosi vasutasoknál.

A forduló folytatásaként vasárnap 21.00 órai kezdettel az Aradi UTA a FCSB-ét fogadja, majd a hétfői zárómérkőzésként 20.30-tól a Sepsi a Kolozsvári CFR-t látja vendégül.

fotó: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial

A rovat legfrissebb hírei