Sima vereséggel búcsúzott Európától a Kolozsvár


Az U-BT az A csoport utolsó előtti helyén zárt az EuroKupában.

Húsz pontos vereséggel zárta kalandját a férfi kosárlabda EuroKupában a Kolozsvári U-BT csapata, amely az A csoport 18., utolsó fordulójában 91:71 arányú vereséget szenvedett a német ratiopharm Ulm otthonában. Ezzel Kuti Nándor és Szentkúti Ákos csapata csoportja 9., azaz utolsó előtti helyén zárt.

Az Ulmban rendezett mérkőzés nem sok izgalmat tartogatott: a hazai gárda végig kézben tartotta a mérkőzést. Olyannyira, hogy gyakorlatilag az első percektől kezdve kényelmes, 7-8 pontos előnyt dolgozott ki magának és 23:15-re nyerte a játékrészt. A másodikban már 34:17-re is vezettek a németek, a nagyszünetre pedig 45:32-es előnnyel vonultak.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mégis, a harmadik negyed végére valamelyest fel tudtak zárkózni az erdélyiek: 62:53-al fordultak az utolsó játékrészre. Amelyben ismét megrázták magukat a svábok és magabiztos, 91:71 arányú győzelmet arattak.

Kuti Nándor közel 26 percet volt a pályán, ezalatt 11 pontot dobott. Nála többet csak Andrija Sztepanovics és Leonardo Meindl szerzett, szám szerint 12-t. Szintén 11 pontot ért el Kasey Shepherd, míg Jalen Jones 10 pontig jutott. A fiatal Szentkúti Ákos nem volt az utazó keret tagja.

Az U-BT 5 győzelemmel és 13 vereséggel, 27,8%-os teljesítménnyel zárta az EuroKupát, amivel az A csoport 9. helyén végzett. Nála gyengébb teljesítményt csak a szlovén Cedevita Olimpija Ljubljana nyújtott, amely együttes mindössze 3 győzelmet, 16,7%-os teljesítményt ért el. Beszédes, hogy a 8. helyezett Frutti Extra Bursaspor 8 győzelemmel és 44,4%-os teljesítménnyel zárt.

A csoportból az ukrán Prometej Szlobozsanszka, a spanyol Joventut Badalona és a ratiopharm Ulm jutott tovább.

fotó: www.facebook.com/ratiopharmulm


 

A rovat legfrissebb hírei