Nagy és Kilin örülhet, Kelemen, Sánta, Faragó és Horváth viszont nem


A bajnoki cím ismeretében rendeződött a következő négy helyezés sorsa is.

Az a furcsa helyzet állt elő a román női kosárlabda-bajnokság végén, hogy a Sepsi bajnoki címe már ismertté vált, a 3-6. helyezettek kiléte viszont még nem! A Román Kosárlabda Szövetség vezetői a jelek szerint valamilyen oknál fogva nem számoltak arra, hogy a Sepsi söpréssel nyer, a másik két párosítás viszont „ráadásban” dől el, különben nehezen magyarázható a faramuci helyzet.

A harmadik helyért az FCC Baschet Arad és a Bukaresti Rapid küzdött. Az első meccset a Rapid nyerte meg 66:56-ra, ezt követően viszont az erdélyi gárda 77:63-ra egyenlíteni tudott, a péntek délutáni döntő mérkőzést pedig 71:65-re megnyerte, így az ő nyakukba kerülhetett a bronzérem. A mindent eldöntő a mérkőzésen Trinity Baptiste 16 ponttal segítette győzelemhez csapatát, amelyben Nagy Mirne Ildikó (17-es mezben) ezúttal nem lépett pályára.

Az ötödik helyért erdélyi párharc alakult ki, amelynek végén Kilin Tünde csapata, az Olimpia Brassó örülhetett, miután elsősorban Anisha George remek teljesítményének és 26 pontjának köszönhetően a pénteki harmadik meccsen 76:61-re legyőzte a Kolozsvári Universitateát. A kolozsváriak színeiben Sánta Petra 8, Kelemen Kincső pedig 4 pontot szerzett, míg Faragó Mária és Horváth Mercédesz nem tudott eredményes lenni. A párharc során az első meccset a Brassó nyerte 93:65-re, majd a Kolozsvár 90:69-re egyenlített, a végén mégis a barcaságiak örülhettek.

fotók: www.facebook.com/baschetarad.ro / www.facebook.com/olimpiabrasov
 

A rovat legfrissebb hírei