Emberelőnyben is későn ébredt a Sepsi a pragmatikus Craiova ellen


A rájátszás ötödik fordulójában elszenvedte negyedik vereségét a Sepsi.

A Sepsi vereségével kezdődött a román labdarúgó SzuperLiga felsőházi rájátszásának 5. fordulója, a piros-fehérek hazai pályán kaptak ki 2:1-re a CSU Craiova együttesétől.

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a mérkőzés, a közönség ugyanis köszöntötte a zsinórban hetedik bajnoki címét csütörtökön megnyerő Sepsi SIC női kosárlabda-csapatát.

A Rapid elleni 2:0-s győzelem után méltán remélhették a Sepsi szurkolói, hogy kedvenceik megszerzik zsinórban második hazai győzelmüket a rájátszásban, de Cristiano Bergodi tanítványai az első félidőben csak két mérsékelten veszélyes lövést tudtak felmutatni Cosmin Matei és Ion Gheorghe révén.

Nem volt veszélyesebb a Craiova sem, a kék-fehérek viszont rendkívül pragmatikusnak bizonyultak: az első félidőben kétszer is próbálkozó Alexandru Cretu a 49. percben góllá váltotta csapata első igazán veszélyes támadását, amikor 15 méterről kilőtte Niculy Roland kapujának jobb alsó sarkát.

A bekapott góltól megélénkültek a hazaiak, Marius Stefanescu kétszer is közel került az egyenlítéshez, de előbb ígéretes helyzetből kapu fölé durrantott, majd kevéssel később az utolsó pillanatokban blokkolták a védők.

A 64. percben úgy tűnt, felcsillan az esély a Sepsi számára, amikor a gólszerző kiállítása miatt emberelőnybe kerültek – csakhogy két perccel később egy kontra végén Jovan Markovic bevitte a kegyelemdöfést a CSU második komoly helyzetéből.

Hiába próbált meg mindent a Sepsi, Nicolae Paun fejese kapu fölé szállt, Marius Stefanescu 95. percben született kapásgólja pedig már későn érkezett.

A magyar válogatott Tamás Márk végigjátszotta a mérkőzést a Sepsi csapatában, míg honfitársa, Varga Roland először ülhetett le a kispadra december 6-án bekövetkezett súlyos sérülését követően.

Ami a folytatást illeti, a felsőházban a listavezető Farul szombat este 20.30-kor fogadja a címvédő és második helyezett Kolozsvári CFR-t, míg az alsóházban szintén szombaton 15.00 órakor a Hermannstadt az Argest látja vendégül, vasárnap 14.00 órától az UTA Arad Targovistén lép pályára, majd hétfőn a Kolozsvári Universitatea 17.30-as kezdettel a sereghajtó Miovenit fogadja.
 
fotó: lpf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei