A szállodában lett másodszor magyar bajnok a kézdiszentkereszti Pászka!


A székelyudvarhelyi edző csapata lemaradt a csodáról, a második helyért is aggódnia kell.

Péntek este megszerezte történelme 34. bajnoki címét a labdarúgó magyar NB I-ben a Ferencváros, úgy, hogy pályára sem lépett! A legfőbb üldöző Kecskemét ugyanis kikapott Kispesten, így három fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan hátrányba került a rekordbajnokkal szemben.

A 30. forduló nyitómeccsén a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd együttese némi meglepetésre 1:0-ra legyőzte a bajnoki címért versenyben lévő Kecskemétet, a találkozó egyetlen gólját a 19 éves Kerezsi Zalán szerezte az 55. percben. Győzelmével a Honvéd megelőzte a Fehérvárt és ezzel pillanatnyilag elmozdult a kieső helyről, ezzel együtt pedig bajnokká avatta a Ferencvárost!

A Ferencváros 34. bajnoki címével Pászka Lóránd immár kétszeres magyar bajnoknak (és egyszeres kupagyőztesnek) mondhatja magát. A 27 éves kézdiszentkereszti védő ebben a szezonban eddig 16 meccsen kiosztott két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A Kecskemétnek – ne feledjük, újoncként (!) – a második helyért is izgulnia kell: amennyiben a Paks szombat délután hazai pályán legyőzi a Debrecent, akkor egy pontra megközelíti a lila-fehéreket. Ahol a szakmai stáb fontos tagja másodedzőként a székelyudvarhelyi Kerekes Barna.

fotó: https://www.facebook.com/fradi.hu

 

A rovat legfrissebb hírei