Győzelemmel kezdte az Eb-t Magyarország - kolozsvári játékossal a kezdőben


A CFR-nevelésű játékos az egyike a keret külföldön született tagjainak.

Magabiztos győzelemmel kezdte a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságot Magyarország, amely 3:0-ra fölülmúlta Wales együttesét. A kolozsvári Girsik Attila végigjátszotta a mérkőzést.
Simon Benedek (Honvéd) a 43. percben szerezte meg a vezetést, amit Szabó Szilárd (Ferencváros) a 75. percben duplázott meg, a végeredményt pedig Umuthum Ádám (Puskás Akadémia) állította be a 81. percben. Ki kell még emelni az utolsó két gólt előkészítő Molnár Csabát (Vasas) is.

Simon már a 41. percben is közel állt a vezetés megszerzéséhez, amikor Girsik Attila „pazar, lapos indításával kapura tört, de nem lőtt az ötös jobb sarka elől, hanem kifelé cselezett, fölöslegesen és hosszan, majd elesett”, olvasható az nso.hu oldalon.

Girsik Attila Csaba 2006. február 1-én született Kolozsváron és a CFR-ben tanulta meg a sportág alapjait. A jobb oldali védő, aki védekező középpályáként és középső védőként is bevethető, 2022 első hónapjában került a Vasas akadémiájára. Testvére, a 22 éves Girsik Áron Róbert a NB II-ben szereplő Siófok csatára.

Igazán „nemzetközire” sikeredett a magyar U17-es válogatott, hiszen Demkó Mártonnak amerikai, Fenyő Noáhnak német, Németh Hunornak pedig dán állampolgársága is van, Burghart Manuel és Somfalvi Bence pedig Girsikhez hasonlóan Magyarország területén kívül született: esetükben Ausztriában.

Ami a csapat további programját illeti, szombaton Lengyelország, kedden pedig Írország lesz az ellenfél. Az első fordulóban a lengyelek 5:1-re kiütötték az íreket.

fotó: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei