Kiesett a kupából a Csíkszereda, három erdélyi csapat viszont bejutott a csoportkörbe


Öt erdélyi csapat közül három vette sikerrel a rájátszást, ketten egymás ellen léptek pályára.

Miután kedden mindkét erdélyi csapat elvérzett a labdarúgó Romána Kupa rájátszásában, szerdán hárman is kivívták a továbbjutást a csoportkörbe: a Nagyváradi Bihor, a Pécskai Progresul és a Vajdahunyadi Corvinul, amely az FK Csíkszeredát búcsúztatta. Rajta kívül elvérzett a Dési Unirea is.

Az est egyik rangadóját vívták Vajdahunyadon, ahol két második osztályú csapat nézett egymással farkasszemet: az újonc hazaiak és a rendre középmezőnyhöz tartozó vendégek. Az összecsapás esélyesének az FK számított, ám ennél rosszabbul nem is kezdhettek volna a csíkiak: Denis Hrezdac már az első percben betalált, mi több, Marius Coman a 8. percben már kettőre növelte a dél-erdélyiek előnyét. És ami rosszul kezdődik, az rosszul is folytatódik: Antoniu Manolache a 25. percben büntetőből háromra növelte a Corvinul előnyét. A szünet után Jelena Richárd ugyan szépített, de Marius Lupu az 50. percben ismét porrá zúzta a csíkszeredai reményeket, Soufiane Jebari a 92. percben már csak a 4:2-es végeredményt állította be.

Érdekesség, hogy a Csíkszereda kezdőjében Nagy János, Szabó Bálint, Pintér Bence és Jelena Richárd személyében négy magyarországi játékos is helyet kapott, a szünet után pedig Makrai Gábor és Babati Benjámin is beállt.

Így állt fel az FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Szabó Bálint (Leczki Norbert, 46.), Berkeczi Csongor, Apro Claudiu, Göndör Alex (Vita Dániel, 46.) – Nagy János, Pintér Bence (Soufiane Jebari, 46.). Veres Szilárd – Gál-Andrezly Péter (Babati Benjamin, 72.,) Jelena Richárd, Magyari Szilárd (Makrai Gábor, 62.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Meglepetés Nagyvárdon

Szintén két második osztályú csapat mérte össze erejét Désen is, ahol a tavalyi idény meglepetéscsapata, az Unirea 1:0-ra kikapott a CSA Steauától. A találkozó egyetlen gólját Bogdan Chipirliu lőtte a 84. percben büntetőből.

Az est legnagyobb meglepetése Nagyváradon született, ahol a III. osztályos Bihor 1:0-ra legyőzte a tavaly még élvonalbeli Arges együttesét Daniel Stan 52. percben született találatával. a 22 éves Paublusztig Tamás nem lépett pályára a hazaiaknál.

Végezetül Pécskán két harmadik vonalas gárda csapott össze, a hazai Progresul magabiztosan, 4:1-re győzte le a Viitorul Simian együttesét. Sergiu Aldan (34.), Luca Bodri (49., 72.) és Gan Rachita (51.) jegyezte az erdélyiek góljait, a vendégek oldalán pedig Fabio Trip volt eredményes a 63. percben.

Az európai kupákban induló csapatok, a bajnok Farul, a címvédő Sepsi, valamint a FCSB és a Kolozsvári CFR csak a következő körben, azaz a csoportküzdelmek során csatlakoznak a sorozathoz.

Íme a rájátszásban érintett erdélyi csapatok programja:
Csütörtök:
Ceahlaul – Kolozsvári Universitatea 17.00
Slobozia – Hermannstadt 17.30
Zilah – Iasi 17.30
Újszentes – Aradi UTA 20.00

A rovat legfrissebb hírei