Ő az a magyar válogatott védő, akit leigazolt a Sepsi


A 27 éves játékos legszebb éveit Svájcban töltötte.

 „Hozunk még egy középső védőt, aki a magyar válogatottban játszik”, nyilatkozta Diószegi László azt követően, hogy csapata, a Sepsi csütörtök este 3:2-re kikapott a norvég Bodö/Glimt otthonában és kiesett az Európa-konferencialigából. Péntek estére aztán az is kiderült, a kiszemelt játékos Kecskés Ákos.

„Meg is érkezett Sepsiszentgyörgyre, alá is írtuk az előszerződést”, árulta el aztán pénteken Diószegi a sport.ro-nak. „Ha valaki 6-szoros válogatott, az csakis értékes játékos lehet… Szükségünk volt még egy középső védőre, mert csak hárman vannak a keretben”, tette hozzá a klub tulajdonosa.

Kecskés Hódmezővásárhelyen született, 14 évesen került az olasz Atalantához. A fekete-kékek felnőtt csapatában nem lépett pályára, a bergámóiak sorozatosan kölcsönadták az Újpestnek, majd a lengyel Termalicának és Korona Kielcének. Az akkor 22 éves Kecskés végül a svájci Luganóban tudta megvetni a lábát, amelynek színeiben 2018 és 2021 között 68 meccsen lépett pályára és két gólt is szerzett. Ebben a periódusban mutatkozott be a magyar válogatottban is Szerbia ellen.

Pályafutása (eddigi) csúcsán az orosz Nyizsnyij Novgorodhoz szerződött, ahol eleinte alapember volt, egy sérülés miatt azonban „csak” 21 mérkőzésen lépett pályára. A tavaly nyáron az osztrák LASK dobott neki mentőövet, de ez a kaland pocsékul sikerült, egy szezon alatt csak 8 mérkőzés adatott meg neki, utoljára február 18-án lépett pályára. A magyar nemzeti csapatban 2022. novemberében játszott utoljára egy Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésen.

Korábban úgy tűnt, a Fehérvár együttesében folytathatja pályafutását.

A Sepsi keretében a 28 éves Mihai Balasa, a 29 éves Branislav Ninaj és a 25 éves Denis Ciobotariu vethető be a védelem közepén, utóbbi azonban a szélen is hadra fogható.

Kecskés Ákos a második magyar válogatott középső védő a Sepsi történelmében a nyáron az azeri Nyeftcsi Bakuhoz távozott Tamás Márk után. Varga Roland személyében pedig egy további korábbi magyar válogatott is található a keretben.

fotó: wikipédia.hu

A rovat legfrissebb hírei