Románia nem tudta megvédeni Magyarország rekordját Malmőben!


A Szőcs Bernadette vezette román csapat ezúttal is ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon!

Ezüstérmet szerzett a svédországi Malmőben megrendezett asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon a Szőcs Bernadette vezette román válogatott, miután a vasárnapi döntőben 3:0-ra kikapott a kétharmadban honosított kínai lányokból álló Németország ellen.

Románia magabiztosan menetelt a döntőig, egyedül Spanyolország tudta megszorítani a negyeddöntőben. Addig ugyanis a csoportban egyaránt 3:0-ra győzte le Szlovéniát és Horvátországot, Szőcs pedig ugyanilyen arányban múlta fölül Katarina Strazart, majd Mateja Jeger Majstorovicot.

A nyolcaddöntőben Szerbia sem okozott igazán komoly gondot, a 3:1-es győzelemhez Szőcs előbb egy 3:0-s sikerrel járult hozzá Izabela Lupulesku, majd 3:2-es diadallal Sabina Surjan legyőzésével.

A negyeddöntőben aztán Spanyolország komolyan próbára tette román csapatot, amelyben Szőcs (fotó, középen) egyaránt 3:0-ra verte Maria Berzosát, majd Maria Xiaót, Románia pedig 3:2-vel ment tovább. Az elődöntőben Szőcs 3:1-re verte Prithika Pavadét és Jia Nan Yuan, Románia pedig 3:1-re Franciaországot és készülhetett zsinórban negyedik döntőjére.

A fináléban az a Németország volt Szőcsék ellenfele, akikkel a legutóbbi négy Eb-döntőjében már harmadszor csaphattak össze. Hat évvel ezelőtt Románia nyert, két évvel ezelőtt Kolozsváron viszont már a németek örülhettek. Mint ahogy most is Malmőben, ahol simán, 3:0-ra verték Romániát. Az első mérkőzésen Xiaona Shan simán, 3:0-ra verte Elizabeta Samarát. A második összecsapáson Szőcs is csak egy szettet tudott nyerni Yang Han ellen, a harmadikban pedig Andreea Dragoman kettőt Nina Mittelham ellen, ám ez kevés volt az üdvösséghez.

Magyarország a férfiak között a negyeddöntőig, a nők között pedig a nyolcaddöntőig jutott.

Győzelmükkel a németek megszerezték 9. Európa-bajnoki címüket, amivel utolérték az összesített éremtáblázatot vezető Magyarországot, amely 1966 óta áll egyedül, vagy valakivel holtversenyben az élen. Az első asztalitenisz Európa-bajnokságot amúgy 1958-ban rendezték Budapesten.

fotók: https://www.facebook.com/frtmromania

 

A rovat legfrissebb hírei