Nem tud leállni az Arad, Milan-nevelésű középpályás Kolozsváron


Egyes számítások szerint az UTA épp most pipálta ki az 50.(!!) idei igazolását.

Egészen elképesztő, amit az Aradi UTA művel: ugyan az átigazolási időszak hetek óta lejárt, a SzuperLigában való bennmaradásért küzdő labdarúgóklub bejelentette újabb igazolását, Tiberiu Capusát! Új játékossal bővült a Kolozsvári Universitatea kerete is, méghozzá az olasz Marco Fossatival.

A 25 éves Tiberiu Capusa a Hagi Akadémia/Farul neveltje, de megfordult a Kolozsvári Universitateában is, legutóbbi pedig a Chindia Targovistében szerepelt. Eddig összesen 109 meccsen lépett pályára az élvonalban, ezeken a találkozókon 2 gólt szerzett. Egy alkalommal a felnőtt válogatottban is lehetőséget kapott. Jobb oldali védő pozíciójában egyedül a portugál Diogo Rodriguez lesz a vetélytársa.

A jelek szerint egyszerűen nem tud leállni az igazolásokkal az UTA, egyben beváltva korábbi jóslatunkat. Ugyan nem Jesse Lindgardot, vagy Jerome Boatenget igazolta le, mégis figyelemre méltó, hogy a fiatalokat is figyelembe véve a primasport.ro számításai alapján Capusa az 50. (!!!) új igazolása a klubnak….

Sokszoros olasz utánpótlás-válogatott szerződött Kolozsvárra

Ezzel egyidőben új játékos leigazolását jelentette be a Kolozsvári Universitatea is: Marco Fossati érkezett a „kincses város” kisebbik csapatához.

A 30 éves Fossati a világhírű Milan utánpótlásában nevelkedett, de megfordult az ősi rivális Internél is. Felnőttként 7 olasz klubban is szerepelt, többek között a Veronában, a Cagliariban vagy a Monzában – összesen 66 élvonalbeli és 173 másodosztályú találkozón.

A védekező középpályásnak nem ez az első külföldi tapasztalata, korábban 66 bajnokin lépett pályára a horvát bajnokságban a Hajduk Split együttesében.
Fossati 31 mérkőzésen lépett pályára a különböző olasz korosztályos válogatottakban.

fotók: https://www.facebook.com/uta1945arad / www.tuttob.com

 

A rovat legfrissebb hírei