Visszavágott a sváboknak a Kolozsvár!


Az U-BT tavaly kétszer kapott ki az Ulm csapatától, ezúttal viszont esélyt sem adott neki.

Megszerezte ötödik győzelmét U-BT Kolozsvár csapata a BKT EuroKupában, miután a 6. fordulóban, szerda este hazai pályán 86:75-re legyőzte a német ratiopharm Ulm együttesét.

A két csapat a tavalyi szezonban is összecsapott egymással, akkor Ulmban 91:71-re, Kolozsváron pedig 84:81-re nyert a ratiopharm – az U-BT-nek sikerült tehát visszavágnia.

Williams Trevion Lamon triplájával a vendégek szerezték meg az első pontokat, Karol Guzman és Bryce Jones jr. dupláival azonban szinte azonnal fordítottak az erdélyiek. Két büntetővel 6:4-re még vezetett az Ulm – utoljára a mérkőzésen. Innentől kezdte ugyanis arról szólt a mérkőzés, hogy a Kolozsvár lépésről lépésre növeli előnyét: 17:6, majd 21:10 után 26:14-re nyerte az első negyedet.

A folytatásban semmi sem változott, 32:14, majd 45:21 után 51:24-es hazai vezetéssel ért véget az első félidőt. A harmadik negyedben 58:36 is volt az erdélyiek előnye és 64:48-al zárták a játékrészt. Az utolsó tíz percre visszavett valamelyest az U-BT, amely így 86:75-re nyert.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a 21 pontig jutó Dennis Seeley volt, míg Karel Guzman 16, Emanuel Cate és Adam Mokoka 12 pontig jutott.

Öt győzelem és egy vereség után, 83,3%-os teljesítménnyel a Kolozsvár a B csoport második helyén áll az eddig hibátlan spanyol Dreamland Gran Canaria mögött. A 7. fordulóban, november 15-én a Dolomiti Energia Trento vendége lesz az U-BT, az olaszok eddig hárman nyertek és ugyanannyit veszítettek.

fotó: https://www.facebook.com/ratiopharmulm

 

A rovat legfrissebb hírei