Csíkszereda: Szabályokat változtatnak ellenünk


A Csíkszeredai Sportklub egyik főtámogatója fejtette ki véleményét.

Dagad a botrány Kevin Constantine alkalmazását illetően. Az jégkorong Erste Ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetség már meghozta a döntését és fegyelmi eljárást kezdeményez.

A Csíkszeredai Sportklub egyelőre semmilyen módon nem kommentálta a fejleményeket, ugyanakkor a csapat egyik főtámogatója, Csató Kovács Imre, közösségi oldalán már kifejtette véleményét:

Egy „hivatalos személy” margójára.
Hoztunk egy edzőt. Nem hoztuk senki ellen, senkit nem akartunk bosszantani vele, egyszerűen adódott a lehetőség, hogy egy szakmailag ilyen magasan jegyzett szakember a Sportklub csapatához csatlakozzon, játékosaink ezáltal a legmagasabb képzésben részesüljenek, egyedi lehetőség ez, ízelítőt kapunk az igazi komoly munkából, a hoki csúcsán lévő edzők munka módszereiből. Nem akartunk bántani vele senkit, legfőképpen a Székesfehérvárt nem, Ocskay Gábor személyes jó barátom, de a mostani vezetőséggel is jó viszonyban vagyunk, tehát semmilyen rossz szándék nem vezérelt minket, az egyedi lehetőség volt az egyetlen tényező, ami számított ebben a döntésben.
A Sportklub Csíkszereda két ország bajnokságának meghatározó és kiemelkedő csapata, az utóbbi négy év háromszoros bajnoka, az Erste Liga legnépesebb szurkolótáborával rendelkezik, alulról szerveződő egyesület vagyunk, több száz ember munkája van benne, gyakorlatilag a szurkolók irányítanak, jómagam és társaim is azok vagyunk, egyedül a sport szeretete vezérel bennünket, semmilyen más dolog nem tényező nálunk, lehet ezért szúrjuk bizonyos körök szemét, hisz ők mindent valamiért csinálnak, náluk a sport csak eszköz, a cél elérése érdekében.
.
.
.
A határon túli magyarság egyik zászlóshajója vagyunk, rengeteg hokist adtunk a magyar válogatott számára, jelentősen hozzájárultunk a magyar jégkorong fejlődéséhez, ezért teljességgel elfogadhatatlan számunkra, hogy sebtében szabályokat változtatnak ellenünk és a mi rovásunkra, a jelenlegi helyzetben is a békés megoldást keressük, bízunk a józan ész győzelmében, hiszünk abban, hogy az igazságnak győznie kell, pusztán személyes frusztrációból nem lehet dönteni, a szakmaiság felülkerekedik az érzelmeken. Annak idején így tettem én is, félretettem minden személyes érzelmet és a HC Csíkszereda után a Sportklub mellé álltam, kérem uraim döntsenek Önök is helyesen, a sport és a jégkorong szakmaisága vezéreljen bennetek, ne a személyes érzelmek. Köszönöm.
Hajrá, Sportklub, hajrá, Székelyföld!


– fogalmaz a főtámogató.

A sportvezető a szabálymódosítások kapcsán minden bizonnyal arra utalt, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség folyó év november 3-án – amikor már lehetett tudni, hogy Csíkszeredába érkezik / vagy már Csíkszeredában is volt, Kevin Constantine – módosítatta meg a versenyszabályzatot.

Korábban az 58. pontjának első bekezdésében tárgyalták a Hivatalos személyek állását, amely így hangzott:
– A mérkőzéseken a játékosok cserepadjánál a beöltözött játékosokon kívül az edzőket is beleértve legfeljebb 6 fő, a sportegyesület részéről delegált hivatalos személy tartózkodhat, akiket a mérkőzésre nevezéskor lapon meg kell nevezni. Nem jelölhető hivatalos személyként fegyelmi eljárás alá vont, vagy fegyelmi határozattal eltiltott személy.


November 3. után már az alábbi olvasható az 59. pont első bekezdésében:
– Hivatalos mérkőzéseken a játékosok cserepadjánál a beöltözött játékosokon kívül az edzőket is beleértve legfeljebb 6 fő, a sportegyesület részéről delegált hivatalos személy tartózkodhat, akiket a mérkőzésre nevezéskor lapon meg kell nevezni. Nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy. Hivatalos személyként fegyelmi eljárás alá vont, vagy fegyelmi határozattal eltiltott személy játékosként sem nevezhető hivatalos mérkőzésre.

Az Erste Liga versenyszabályzata még nem módosult.

Fotó: facebook

A rovat legfrissebb hírei