Sofronnal a jégen kétgólos csíki siker Újvárosban


Nem volt kérdés a három pont sorsa.

A külső körülmények ellenére a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata egyre jobb formába lendül és ez már nemcsak pontokban, hanem a mutatott játékban is látszik. Ez köszönt vissza Dunaújvárosban is az Acélbikák elleni meccsen. Kevin Constantine nem ült ezúttal a padon, hanem a lelátón foglalt helyet.

A kék-fehéreknél újra jégen volt Sofron István, aki a harmadik sorban kapott szerepet Brown és Welsh párjaként Szkacskovot kiszorítva a keretből.

Nem rontottak egymásnak a csapatok, az első tíz percben lassú mezőnyjáték folyt a jégen, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A testjáték is hiányzott, alig volt játékmegszakítás, emiatt gyorsan peregtek a percek. A 12. minutumban Láday Tamás távoliját jegyezhettük fel, Kovács Dávid könnyedén védett, míg a másik oldalon Szabó Csaba veszélyesen megindult, itt O’Connor lett a végállomás – végre élet költözött a mérkőzésbe. A 13. perc meghozta az első találatot: Becze Tihamér lövése kijött a kapusról, Welsh eszmélt a leggyorsabban és bekotorta a pakkot (0-1). A bekapott gól felébresztette a dunaújvárosiakat, egy Somogyi-Sziszak kombináció ígéretes volt, de túljátszották, így odalett a helyzet. A gól jót tett a mérkőzésnek, fizikálisabb lett a játék. A 19. percben egyenlített a házigazda: Maarnela kékvonalas bombája az ütők sűrűjében utat talált a hálóba (1-1). A végére egy Sofron István-kapuvas maradt, a most visszatérő válogatott támadó nagy energiával vettette bele magát a küzdelembe. A nehézkes kezdés után bemelegedtek a csapatok, de mindkét gárda játszott már jobban ebben az idényben.

A középső harmad szerencsére már sokkal jobb játékot hozott. Somogyi révén veszélyeztetett és ritmust fogott a vendéglátó, de hamarosan átvette az irányítást a Csíkszereda. Jóval többet és gyorsabban korcsolyáztak a játékosok, élvezetes volt a csata. A 27. perc elhozta a meccs első kiállítását, Dostálek ült ki a büntetőpadra. Jól játszották meg a fórt az erdélyiek, többször is Sofronra jött ki a figura, aki tüzelt becsülettel, de Kovács kapus állta a sarat. A kiegészülés után Elomaa kerülgette a bekkeket, lövése és az ismétlés is kimaradt. A lendületes oda-vissza hokin jól szórakozott a közönség, a nagyobb lehetőségek Reisz Áronék előtt adódtak. Sillanpää remek blokkja következett, egyre feljebb kapcsolt, növelte a nyomást a Csíkszereda. A Sofron-féle sorról egy meccs után kiderült, hogy nagyon érzik egymást, remekül kombináltak. A fokozódó csíki attakok a 36. percben eredményt hoztak: Ferencz-Csibi bemutatta a lövést, majd az oldalt üresen maradt Milanhoz passzolt, aki az üres kapuba vágta a korongot (1-2). Jobbak voltak a látogatók ebben a harmadban, megérdemelten vezettek negyven perc után.

Dunaújvárosi támadásokkal indult a záró felvonás, de túlságosan kinyíltak a hazaiak és ezt megbüntette Vaclav Novák csapata. A 44. percben villámgyors ellenakció futott a jégen, melynek végén Rutkowski remek passzát Részegh Tamás a kapu torkából a gólvonal mögé tessékelte (1-3). Kétgólos előnye birtokában taktikus játékra váltottak a székelyek, remekül szűrték a támadásokat, kevés veszélyes lövést engedtek a DAB-nak. Amikor mégis helyzetig jutottak Somogyiék, O’Connor volt magabiztos. Egy kapu előtti kavarodásnál majdnem közelebb jött a házigazda, de a félig üres kapuba nem sikerült bekotorni a pakkot. Becsülettel mentek előre az újvárosiak és a hajrában is volt esélyük a szépítésre, Maarnela bombája után a hazai szurkolók többsége már bent látta a korongot, ez is kimaradt. Az 59. percben Niko Eronen lehívta kapusát, majd időt kért, ez sem segített. A hátralevő időben már nem esett gól, a meccs nagyobb részében jobban játszó és a helyzeteit kihasználó Sportklub Csíkszereda mindhárom pontot elvitte DAB otthonából, akik vereségükkel maradtak sereghajtók.

Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gól:
Maarnela (19.), illetve Wlesh (13.), Milan (36.), Részegh T. (44.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei