U-BT: Hullámzó teljesítmény is elég volt az utolsó hazai győzelemhez


A kolozsváriak még a csoport második helyéért is versenyben vannak.

Megszerezte 12. győzelmét is a férfi kosárlabda BKT EuroKupa B csoportjában a Kolozsvári U-BT csapata, miután a 16. fordulóban, hazai pályán, 88:83 arányban legyőzte az olasz Dolomiti Energia Trento együttesét. Ezzel a mérkőzéssel a kolozsvári közönség el is búcsúzott a csoportkörtől.

Remekül kezdett az U-BT, amely 20:9 után 28:18-ra megnyerte az első negyedet. A második játékrész elején is kitartott a lendület, az első félidő végére azonban az olaszok feljöttek 42:38-ra.

A nagy szünet után tovább javult a vendégek teljesítménye, a mérkőzés során először 43:42-ra, majd 45:44-re is vezettek. Karel Guzman azonban kétszer is visszaszerezte a vezetést a Kolozsvárnak, amely csapat 63:53-ra ellépett, a negyed vége pedig 66:60 volt.

A negyedik játékrészben is folytatódott a két csapat hullámvasútozása, az erdélyiek ugyan elléptek 79:62-re, de az olaszok feljöttek 84:83-ra. A hátralévő fél percben viszont már csak Mareks Majeris és Bryce Jones dobott két-két pontot, így az U-BT 88:83-ra nyerni tudott.

A hazaiak legeredményesebb játékosai az egyaránt 16 pontig jutó Karel Guzman és Andrija Stipanovic voltak.

Tizenkét győzelemmel és négy vereséggel, 75%-os teljesítménnyel az U-BT ideiglenesen feljött a B csoport 2. helyére, mert a Dreamland Gran Canaria szerdán vívja soros mérkőzését.

A következő, 17. fordulóban éppen a Gran Canaria vendége lesz a Kolozsvár január 23-án, majd az utolsó fordulóban, február 6-án a lett Lietkabelis Panavezys otthonában zárja a csoportkört.

fotó: www.euroleaguebasketball.net

 

A rovat legfrissebb hírei