Kelendőek az erdélyi magyar focisták


További két hazánkfia talált új csapatot magának.

Szilágyi Szabolcs, Simut Mario, Kocsis Bence és Erdei Carlo átigazolásairól korábban már beszámoltunk, de nem ők voltak az egyedüli erdélyi magyarok, akik a magyar labdarúgás első két osztályában csapatot váltottak a télen: Dusinszki Szabolcs és Zsóri Dániel új környezetben folytatja.

A mindössze 18 éves Dusinszki Szabolcs az ősszel mutatkozott be a felnőttek között, a Puskás Akadémia színeiben egy bajnokin 6 percet lehetett a pályán, továbbá 2 találkozón 72 percet kapott az UEFA Youth League-ben. A Székelyudvarhelyen született támadó középpályás anyaegyesülete partnerklubjánál, a Csákvárnál szerezhet több meccsrutint tavasszal, ahol a kézdialmási Tamás Nándor is csapattársa lesz. A Csákvár a 10. helyről kezdi a tavaszt.

Tizenkét meccsen alig 615 perc bizonyítási lehetőséget kapott az ősszel az MTK színeiben Zsóri Dániel (fotó), aki három év után visszatér a Budafokhoz. A 23 éves nagyváradi csatár a 2020-2021-es szezonban 26 mérkőzésen 8 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a piros-feketéknél. A 2019-ben FIFA Puskás-díjjal kitüntetett támadó új csapata a 12. helyen telelt.

fotó: budafok1912.hu

 

A rovat legfrissebb hírei