Az erdélyiek vereségével egyre élesebb a küzdelem a felsőházért Videó


Bent volt vagy sem – ismét egy erdélyi csapat ellen ítélt a játékvezető.

Ugyan nem a legjobb formában kezdte az idei évet, mégis talán meglepő vereséget szenvedett a román labdarúgó SzuperLiga 28. fordulójában a Hermannstadt: a felsőházba igyekvő nagyszebeniek az utolsó előtti Dinamo otthonában maradtak alul 1:0-ra.

Érdekes mérkőzés volt, mert az első félidőben hiába volt szinte kizárólag a Hermannstadt veszélyes, a Dinamo első (egyben egyetlen komoly) kaput találó lövéséből megszerezte a vezetést, amikor a 25. percben Goncalo Gregorio higgadtan fejezett be egy tetszetős támadást (1:0).

Az addig is aktív erdélyiek tovább támadtak, több ígéretes lehetőséget is kialakítottak. A gólhoz legközelebb Ianis Stoica került, akinek hat méteres lövését Razvan Patriche blokkolta. Hogy a gólvonal előtt, vagy mögött, azt csak a gólvonal technológia tudta volna megállapítani. Ám mivel az nincs Romániában, így a bíró úgy ítélte meg, hogy nem volt bent.

Érdekesség, hogy két fordulón belül másodszor ítélt hasonló szituációban erdélyi csapat ellen a játékvezető, miután korábban a Sepsi veszített egy olyan góllal, amelynél nem volt egyértelmű, áthaladt-e a labda a vonalon vagy sem…

A szünet után csak egy-egy komolyabb gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel, így a Hermannstadt legutóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni. Ez a tény pedig rendkívül izgalmassá teszi a még felsőházi rájátszást jelentő 6. helyért zajló küzdelmet: két fordulóval a vége előtt 37 ponttal a Hermannstadt a 6., a szintén 37 pontos Aradi UTA a 8., a 35 pontos Petrolul a 9., a szintén 35 pontos Kolozsvári Universitatea a 10., a 34 pontos Sepsi pedig a 11. helyen áll.

A forduló folytatásában szerdán a Kolozsvári Universitatea a Farult fogadja (18.30), az UTA pedig a Rapid vendége lesz (21.00). Csütörtökön aztán a Sepsi a Botosani otthonában lép pályára 16.15 órai kezdettel.

fotó: https://www.facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei