Vancsa Zalán reménykedett a meghívóban


A belga másodosztályban szereplő tehetség több, mint egy év után térhet vissza a válogatottba

fotó: sportal.hu

A 19 éves Vancsa Zalán az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, az elmúlt egy-két hónapban nyújtott teljesítménye alapján reménykedett benne, hogy bekerülhet a magyar labdarúgó-válogatott keretébe.
    
"Úgy gondolom, hogy tényleg jó formában vagyok, és jó teljesítményeket tudtam nyújtani az elmúlt időben" - mondta.
     
A belga másodosztályú Lommel támadója 2022. június 7-én mutatkozott be a válogatottban, a 2-1-es hazai győzelemmel zárult olaszok elleni, cesenai Nemzetek Ligája-mérkőzésen a 87. percben lépett a pályára.
    
"A mai napig ez az egyik legszebb emlékem. Nagyon örültem, nagyon boldog voltam akkor is, de most legalább ugyanannyira boldog vagyok, hogy meghívót kaphattam"
- folytatta.
    
A fiatal csatár 2022 óta játszik a Lommelben, azóta - meglátása szerint - sokat lépett előre: felnőttesebb a pályán, sok játékperccel rendelkezik, emiatt tapasztalatokkal gazdagodott, és az önbizalma is a helyén van.
    
A lehetséges Európa-bajnoki szereplést illetően úgy fogalmazott:
     
"Eddig ez egy álom volt, hogy esetleg ott tudjak lenni az Eb-n. Nyilván hatalmas szó lenne, nagyon-nagyon boldog lennék, ha ott lennék, de tudom, hogy elsősorban a klubomban, illetve a válogatottban az edzéseken és a meccseken kell bizonyítsam, hogy helyem van a keretben. Én mindent meg fogok tenni ezért."
    
A magyar válogatott jövő pénteken Törökország, négy nappal később, március 26-án pedig Koszovó csapatát fogadja a Puskás Arénában. A magyarok júniusban további két felkészülési meccset játszanak, az Eb-n pedig először Svájccal, majd a házigazda németekkel, valamint a skótokkal találkoznak a csoportkörben.


A rovat legfrissebb hírei