Marco Rossi megérdemelt győzelemről beszélt


Az olasz szakember szerint a csapat helyzetei alapján megérdemelte a győzelmet

Fotó: mlsz / facebook

A magyar válogatott egy 100. percben szerzett góllal megnyerte a skótok elleni csoportmérkőzését, és három ponttal a harmadik helyen zárt a négyesben. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: ezen a meccsen végre a szerencse is a csapat mellé állt, a sikert pedig a Stuttgartba utazó szurkolóknak ajánlja.

„A skót csapat többet birtokolta a labdát, főleg az elsőben, a másodikban már kiegyenlített meccs volt – értékelt Marco Rossi a mérkőzés után. – A 70. perc után nagy rohanás volt a pályán, nekünk volt több helyzetünk, ezért úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Örülök, hogy megvan az első győzelmünk a tornán, elsősorban a stadionban helyet foglaló több ezer szurkoló miatt, akik oda-vissza utaztak a meccsekre, nekik ajánljuk ezt a sikert. Nagyon csalódott lettem volna, ha pontok nélkül tértünk volna haza, így viszont egész más lenne hazamenni akkor is, ha végül nem sikerül a csoportból való továbbjutás. Három mérkőzésünk volt a csoportban, és csak a Svájc elleni első félidőt hozhatják fel ellenünk, akkor tényleg nagyon rosszul játszottunk. A németek ellen azt játszottuk, amit kellett, több szituációban nem voltunk szerencsések, de a házigazda ellen benne van a vereség a pakliban. Ma végre ránk mosolygott a szerencse, reméljük, ez jó jel, és nem pártol el mellőlünk.”

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Szoboszlai Dominik nem volt teljesen fitt a mérkőzés előtt, izomproblémái miatt nem is edzhetett a németek elleni meccs óta.

„Szoboszlai sorozatos kezeléseken van túl, ez tette lehetővé, hogy játsszon ma, de nélküle nincs magyar válogatott. A hajrában le akartam hozni, mert elfáradt, de fennhagytam, mert ő mindig el tud dönteni egy meccset. Most azonban Csoboth volt a nyerő ember, aki pontosan úgy szállt be, ahogy szerettem volna. Jó felfutásai voltak, kapufát lőtt, betalált, a játéka hatalmas hatással volt a meccsre.”

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került Varga Barnabás sérülése is.

„Barni nem volt magánál az ütközés után, mindenki nagyon aggódott érte. Szerencsére már jól van, és ez a legfontosabb, de egy helyen eltört az arccsontja, ezért ezen az Európa-bajnokságon már nem tud segíteni a csapaton, ha továbbjutunk a nyolcaddöntőbe.”

Forrás: valogatott.mlsz.hu

A rovat legfrissebb hírei