Esélye sem volt az oroszlánok ellen, véget a Kolozsvár európai kalandja


Az EuroKupa negyeddöntője jelentette a végállomást az erdélyi együttes számára.

Véget ért az európai kaland a Kolozsvári U-BT együttesének, miután az erdélyiek szerda este hazai pályán 91: 79 arányú vereséget szenvedtek az angol London Lions ellen a férfi kosárlabda BKT EuroKupa negyeddöntőjében. A továbbjutás meglehetősen egyedi módon egy mérkőzésen dőlt el.

Az „oroszlánok” végig más ligában játszottak, így az EuroKupában eddig remeklő U-BT-nek gyakorlatilag esélye sem volt a továbbjutásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kolozsváriak – egy fantasztikus közönség előtt – 2:0-nál vezettek utoljára a mérkőzésen! Dennis Seeley nevéhez kötődik a mérkőzés első két pontja.

Beszédes adat, hogy kevesebb, mint hét perc elteltével a Lions már tíz ponttal vezetett (22:12), az első negyedet pedig 29:18-ra meg is nyerte. A második negyed elején a Kolozsvár még feljött 31:28-ra – ez volt az utolsó alkalom, amikor némi remény egyáltalán felcsillanhatott a hazaiak számára. Az angolok innen elléptek 49:31-re és 51:37-es előnnyel vonultak pihenőre.

A szünet mintha már a kolozsvári játékosok sem hitték volna el, hogy lehet még esélyük – tíz pont alá szinte egyáltalán nem tudtak kerülni. A harmadik negyed végén 74:60-ra vezettek a vendégek, végül 91:79-re nyertek és bejutottak az elődöntőbe. Annak ellenére is, hogy a mezőny legeredményesebb játékosa a 23 pontig jutó, kolozsvári Bryce Jones volt.

A negyeddöntőben ért tehát véget a Kolozsvári U-BT útja az EuroKupában, ám szégyenkezniük természetesen nincs miért Mihai Silvasan tanítványainak, hiszen már azzal történelmet írtak, hogy továbbjutottak a csoportból. Méghozzá a második helyen.

fotó: www.euroleaguebasketball.net

 

A rovat legfrissebb hírei