Román sajtó: „A magyarok újabb ütést vittek be a román labdarúgásnak”


Csak az egyik játékos behívása tűnt fel a román sajtónak.

Izlanddal játszik két felkészülési mérkőzést március végén a magyar U20-as válogatott, ennek jegyében pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) bejelentette a találkozókra készülő keretet. Amelyben három olyan labdarúgó is van, aki valamilyen módon köthető Erdélyhez: Dobozi Krisztián, Dénes Csanád és Stefan Raul.

Az egyik vezető román sportoldal, a prosport.ro pedig ki is szúrta – Stefan behívását „A magyarok újabb ütést mértek labdarúgásunkra! Játékosunk behívót kapott az U20-as válogatottba és a szomszédos ország csapatában fog játszani”, kesereg címében a bukaresti médium.

A cikk is kiemeli, hogy erdélyi szülők gyerekeként Stefan már Madridban született , a Getafe akadémiáján nevelkedett, és 2023 januárjában szerződött a magyar élvonalbeli Kisvárdához. Ahol a 19 éves védő ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára.

A román sajtó szerint Stefan spanyol, magyar és román állampolgársággal is rendelkezik. A Kisvárda honlapja utóbbiról nem tesz említést. Azt viszont kiemeli, hogy az enyedi származású labdarúgó édesanyja magyar.

Az említett prosport.ro elsiratja, hogy az olasz válogatottról álmodó Andrei Coubis (AC Milan) és Daniel Boloca (Sassuolo), az osztrák válogatottal választó Flavius Daniliuc (Salzburg) és a kanadai csapat mellett döntő Theo Corbeanu (Granada) után egy újabb tehetséges labdarúgó fordított hátat a román nemzeti csapatnak.

Érdekesség, hogy a Sepsi kölcsönjátékosaként a magyar második osztályú Kazincbarcikában idén tavasszal már 5 meccsen egy gólnál tartó Dobozi Krisztián „átigazolása” nem szúrt szemet senkinek, pedig ő Kézdivásárhelyen született.
Dénes Csanád Budapesten látta meg a napvilágot 19 évvel ezelőtt, ő a Siófok profija és fiatal kora ellenére csak ebben a szezonban már 24 mérkőzésnél, 3 gólnál és 4 gólpassznál jár.

fotó: prosport.ro

 

A rovat legfrissebb hírei