Rossi szeretné megőrizni a csapat veretlenségét


Marco Rossi szerint a veretlenség fontos tényező az önérzet szempontjából, de nem több

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nehéz lesz folytatnia a magyar labdarúgó-válogatottnak a veretlenségi sorozatát, mert pénteki ellenfele, a török csapat rendkívül erős ellenfél.

"A veretlenség fontos tényező az önérzet szempontjából, de nem több annál. A török csapat komoly ellenfél, ezért az esélyeket tisztán kell látni. Megpróbáljuk folytatni ezt a jó szériát, de bármiféle hasonlítgatás az Aranycsapattal sántít, mert az a legendás együttes teljesen más kategória volt egy más korszakban" - mondta Telkiben sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető arra reagálva, hogy a törökök elleni lehet egymás után a 13. veretlen meccse a nemzeti együttesnek, ennél hosszabb sorozatra pedig legutóbb az Aranycsapat volt képes 1954 és 1956 között.
    
Rossi az összeállítással kapcsolatban arra nem válaszolt, hogy pénteken Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes kezd, csak annyit árult el, az egyik találkozón az egyik kapus, majd kedden, Koszovó ellen a másik véd. A védelem oszlopa, Willi Orbán viszont nem játszik a szakvezető által jelentéktelennek nevezett izomprobléma miatt, mert minimális kockázatot sem akar vele vállalni. Megjegyezte, az éppen középső védőként bevethető Dárdai Mártonnak viszont mindenképpen szerepet szán valamelyik találkozón.
    
"Jó lenne mindkét kapust játszatni, de ez lehetetlen, mert akkor kénytelen lennék egy támadót beáldozni" - viccelődött a kapuskérdéssel Rossi. "Dárdai Mártont viszont játszatni szeretném. Az edzéseken nagyon jó tapasztalatom van, így az egyik meccsen mindenképpen kipróbálnom".
    
Az 59 éves tréner úgy vélte, a törököké lehet a meglepetéscsapat az Eb-n és azért imádkozik, hogy a magyar is az lehessen, amihez szerinte szerencse is kell. Például ahhoz, hogy a kulcsjátékosok ne legyenek sérültek.
    
"Vincenzo Montella remek munkát végzett a török válogatott élén, amely irányításával még veretlen úgy, hogy többek között legyőzte Németországot is. Intenzív, agresszív futballt játszik a rivális, amely nagyon jó a letámadásban. Erős ellenfél a török, ami jó teszt lesz nekünk az Eb-re, mert keressük a lehetőséget a további fejlődésre" - fogalmazott Rossi.

A Puskás Arénában telt ház előtt 20.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi - Lang, Dárdai, Szalai - Nego, Schäfer, Nagy Á., Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.


A rovat legfrissebb hírei