Gulácsi másfél év után térhet vissza


Gulácsi vagy Dibusz? Ez az egyik legnagyobb kérdés nemcsak az edzőmérkőzéseken, hanem a nyári Európa-bajnokságon is

Fotó: magyarnemzet.hu
   
Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján a törökök elleni összeállítással kapcsolatban arra nem válaszolt, hogy pénteken Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes kezd, csak annyit árult el, az egyik találkozón az egyik kapus, majd kedden, Koszovó ellen a másik véd.
    
"Jó lenne mindkét kapust játszatni, de ez lehetetlen, mert akkor kénytelen lennék egy támadót beáldozni" - viccelődött a kapuskérdéssel Rossi.    
    
A válogatott sajtótájékoztatóján a játékosok részéről Gulácsi úgy vélekedett az ellenfélről, hogy a török futball sokat fejlődött az elmúlt években, a válogatott rendkívül szervezett, Montellával pedig dinamikussá vált és nagyon gyors az átmenete védekezésből támadásba, így nem véletlenül verte meg a németeket.
    
"Két hónapja teljesen máshogy nézett ki a helyzetem, így nehéz arról beszélni, mi lesz két hónap múlva. Az első nagy mérföldkő az volt, hogy Lipcsében ismét csapatba kerültem és sikeresek vagyunk. Másfél éve nem védtem a válogatottban, nekem ez óriási dolog, ami pedig rajtam kívülálló, azt nem tudom befolyásolni" - válaszolt az MTI kapusversenyre vonatkozó kérdésére az RB Leipzig hálóőre. "Az őszi összetartásokra megelőlegezett bizalom volt a meghívásom. Most kiérdemeltem, így más lélektannal érkeztem".
    
A 33 éves Gulácsi térdszalagszakadása és az utána bekövetkezett komplikációk miatt másfél évet hagyott ki, mostanra viszont ismét első számú kapus lett a német klubjánál. Kifejtette, sérülése előtt alapnak tűnt, hogy kezdő a válogatottban, de a hosszú kihagyás során sok mindent átértékelt. Büszke a végigjárt útra, amely során sok kérdés vetődött fel, de mindig próbált az "itt és mostban" maradni.
    
"Sokat adott, hogy két hónapot itthon lehettem a rehabilitáció során, amire 17 éves korom óta nem volt lehetőségem. Most tele vagyok energiával, azaz fizikálisan és mentálisan készen állok" - fogalmazott az 51-szeres válogatott Gulácsi.
    
A kapus az Európa-bajnoki csoportra vonatkozóan úgy felelt, nincs könnyű négyes, a magyarokéba különböző stílusú ellenfelek kerültek.
    
"A németek agresszív, a svájciak modern futballt játszanak, a skót csapat pedig rendkívül fizikális. Fontos a mostani két meccs, hogy jól felkészüljünk" - összegzett Gulácsi.
    
A rovat legfrissebb hírei