Dárdai Márton: egyedül hoztam meg a döntést


A válogatottban frissen debütált hátvédet elmondása szerint senki nem kellett befolyásolja a nemzeti csapat irányába

fotó: MLSZ

Dárdai Márton, aki pénteken este, a törökök ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütált a labdarúgó-válogatottban, azt mondta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni.
    
Az M4 Sportnak adott interjúban a játékos, aki a német másodosztályban, az édesapja, a korábbi magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-ben futballozik, úgy fogalmazott, a klubjában a középpályán és a védelemben is többször játszott már, ő azonban leginkább hátul szeret lenni, akkor ugyanis "előtte van a mérkőzés" és kihozhatja a labdát.
    
A 22 éves Dárdai elárulta, hogy a meccs előtt kicsit izgult, de amikor végül pályára lépett, már minden rendben volt. Mint mondta, a Németországban légióskodó játékostársakkal már ismerték egymást.
    
Dárdai Márton a 23-as mezben lépett pályára pénteken, erről azt mondta, különösebb jelentősége nincs, ugyanakkor testvére, Palkó is ezzel a számmal mutatkozott be a nemzeti csapatban, és az NBA-legenda Michael Jordan miatt is kedveli a 23-ast.
    
Az újdonsült válogatott futballista - aki hangsúlyozta: egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar válogatottban szeretne pályára lépni -
arról is beszélt, hogy édesapja gratulált neki a törökök elleni találkozót követően, szakmai kérdésekbe azonban nem mentek bele.
    
A nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban Dárdai - aki korábban az utánpótlás-válogatottban többekkel együtt játszott a házigazda, csoportrivális németeknél - megjegyezte, mérkőzésről mérkőzésre kell majd haladni, és nagyon bízik benne, hogy a gárda továbbjut a csoportjából.


A rovat legfrissebb hírei