Debreceni főpróba - ELŐZETES


Utolsó felkészülési mérkőzését játsza ma a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság előtt

fotó: haon.hu

A magyar labdarúgó-válogatott legfőbb célja az lehet szombaton az Izrael elleni barátságos mérkőzésen, hogy az írországi vereség után önbizalmat szerezzen a debreceni "főpróbán" a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokság előtt.
    
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese három napja Dublinban több mint másfél év és 14 veretlenül megvívott találkozó után kapott ki, amit bár a nyilatkozatok alapján nem tragédiaként élt meg a csapat, ugyanakkor az biztos, hogy a kontinensviadalra jobb lenne pozitív élménnyel, önbizalommal felvértezve utazni.
    
A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető játékosai hozzáállásával elégedett volt az ír fővárosban, mert az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, így egyéni hibák eredményezték a váratlan kudarcot. Ami némi aggodalomra ad okot Rossinak, hogy Nego Loic és Dárdai Márton is kisebb sérülést szenvedett, így kérdéses, hogy tudják-e vállalni a fellépést Debrecenben.
    
A hajdúsági városban eddig veretlen a nemzeti együttes, ugyanis a régi Nagyerdei Stadionban - még 1949-ben és 1979-ben - mindkét találkozóját megnyerte, majd az újban egy-egy győzelem és döntetlen a mérlege, miután 2014-ben 2-2-t játszott Dániával, egy évvel később pedig 4-0-ra verte Litvániát.
    
Izrael ellen a papírforma szerint folytatható ez a jó sorozat, ugyanis az elmúlt másfél évben igazán értékes győzelmet egyáltalán nem ért el a rivális, a tavalyi Európa-bajnoki selejtezősorozatban mindössze Andorrát és Fehéroroszországot tudta felülmúlni egyaránt kétszer, miközben Koszovó, Románia és a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő Svájc ellen nyeretlen maradt.
    
A vendégek szinte hazalátogatnak Magyarországra, ugyanis ebben a periódusban négy meccsüket is itt játszották, ebből háromszor pályaválasztóként a gázai fegyveres konfliktus miatt. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban és a felcsúti Pancho Arénában két-két alkalommal szerepeltek, a mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség. A legfájóbb kudarc is Magyarországon született, amikor Izrael márciusban 1-0-s előnyről 4-1-re kikapott Izlandtól az Eb-pótselejtező elődöntőjében, amivel eldőlt, hogy a csapat nem lesz ott a németországi kontinensviadalon.
    
A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.


A rovat legfrissebb hírei