Vissza a kieső helyre


Négy, korábbi fordulókból elhalasztott, találkozót pótoltak a hét közepén a román másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. Az FK Csíkszereda vonal alá került.

Amint arról beszámoltunk az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata kedden este a feljutásért harcoló Petrolul Ploiesti vendége volt a másodosztályban. A halasztott meccset a hazaiak nyerték és ezzel a csíki csapatot megint visszalökték a kiesést jelentő helyekre.

Igaz ehhez az is kellett, hogy két közvetlen rivális is pontot szerezzen a „pótlásos” meccsein. A Temesvári ASU Poli idegenben, a Gloria Buzau otthonában, nyert 1–0-ra, míg a Kolozsvári U hazai pályán ikszelt – 1–1 – a második helyezett Aradi UTA ellen.

A negyedik mérkőzést, amelyet pótoltak hazai győzelemmel ért véget, miután a FC Arges Pitesti 3–2-re győzte le a szintén kiesés elől menekülő újonc Resicabányai VSK-t.

Ezzel úgy a Kolozsvárnak, mint a Temesvárnak 17-17 pontja lett, ellenben az FK Csíkszereda maradt a 16 egységgel, amely jelenleg az utolsó kiesést jelentő helyet – 15. – jelenti.

A Valentin Suciu által felkészített csíki legénység viszont máris előzhetne a 16. fordulóban, hiszen épp a Temesvári ASU Poli vendégei lesznek. A találkozót szombaton 14 órától rendezik a bánsági városban.

A rovat legfrissebb hírei