Meg sem érkezett és máris eligazolt


Hiába igazolta le a Csíkszeredai Sportklub a kanadai Garrett Clarkot, az egyelőre nem öltözik kék-fehérbe. Aláírt máshova, érkezésére várni kell.

November első felében jelentette be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hogy sikerült megállapodni az igencsak rossz hírnévnek örvendő Garrett Clarkal. A játékos viszont egy kanadai csapatnál kötött ki, amíg nem oldja meg problémáit Európában.

Ezen hírnek voltak csíki szurkolók, aki örvendtek és voltak, akik nem.

Clarke esete nem egyszerű. A hátvéd a legutóbbi idényt Brassóban kezdte a Corona játékosaként, hogy szezon közben sorozatos nézeteltérései miatt a vezetőséggel összepakolt és távozott a Cenk alatti városból. Visszaigazolt a tengeren túlra és az ECHL-be kapott helyet, annak ellenére, hogy Brassóban a szezon végéig élő szerződése volt.

Észak-Amerikában nem érvényesek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szabályai, ott egy külön szabályozás működik. Ezért is tudott az ECHL-be igazolni a brassói csapat engedélye nélkül. Ugyanakkor Európában a játékjoga a Coronánál maradt, hiába járt le a szerződése.

Azok után, hogy a Sportklub megegyezett Clark-al a folytatást illetően a Brassó kellett volna elengedje és kiadja a leigazoláshoz szükséges dokumentumokat. A Corona viszont ezt megtagadta, azt állítva, hogy a játékosnak tartozása van a klub felé, amelyet ha nem rendez, nem engedi el. Az más kérdés, hogy Clarkenak több hónapos fizetésével tartozott a klub.

Mindez mellett ez egy visszaszúrás is lehet a Sportklubnak, hiszen ők sem hajlandóak elengedni Radim Valchart Brassóba.

Ugyanakkor a kanadai sportolót a továbbiakban is várják Csíkszeredába és remélik, hogy minél hamarabb megoldódnak a brassói klub és közte levő problémák és csatlakozhat a Sportklub keretéhez.

Fotó: jkb.hu

A rovat legfrissebb hírei