Brassói henger Újpesten


Hihetetlen mennyiségű gól született a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján. A Brassó valósággal átgázolt az Újpesten a Megyeri úton.

A Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK székely rangadó mellett további három összecsapást rendeztek a jégkorong Erste Ligában. Hihetetlen, nem szokványos, eredmények születtek.

A Brassói Corona a Debreceni DEAC otthonában elszenvedett vereség után érkezett az idén rapszodikus teljesítményt nyújtó Újpest otthonába, hogy bő egy hét alatt második nagy verést mérje a lilákra. Két és fél perc után Fowlie kezdte meg a gólgyártást, majd Zsók is eredményes volt négy a négy ellen. Brown ennél a gólnál asszisztot jegyzett, de még az első harmadban maga is betalált volt csapatának. Az eltiltásból visszatérő Di Diomete szépített fórból a 25. percben, de Boriszenko válaszolt kétszer is, így a 35. percre már négy volt a vendégek előnye. Az Újpest kettős fórból sem tudott eredményes lenni a harmad végén. A Corona nem állt az utolsó felvonásban sem. Zsók után Gliga is betalált, aztán Brown emberhátrányból növelte a különbséget. Az 58. percben pedig Molnár Zsombor vitte be a kegyelemdöfést.

A címvédő Ferencváros-Telekom a Hokiklub Budapestet fogadta és ahogyan az várható volt nagyon sima győzelmet arattak és 8–0-val ütötték ki soros ellenfelüket. Nem volt könyörületes a Dunaújvárosi Acélbikák csapata sem, akik a Schiller-Vasas HC-t fogadták. 5–0-val küldték haza őket.

Eredmények, Erste Liga

Újpest – Brassói Corona 1–9 (1–3, 1–2, 0–4)
Gólszerzők:
DiDiomete (25.), illetve Fowlie (3.), Zsók (9., 44.), Brown (17., 54.), Boriszenko (27., 35.), Gliga (51.), Molnár Zs. (58.).

Ferencváros-Telekom – Hokiklub Budapest 8–0 (3–0, 3–0, 2–0)

Dunaújvárosi Acélbikák – Schiller-Vasas HC 5–0 (1–0, 3–0, 1–0)

A rovat legfrissebb hírei