Folytatódik a bohózat a romániai jégkorongban


Senki sem hibás…

Teljes mértékben figyelmen kívül hagyták a Galaci VSK – Bukaresti Steaua román bajnoki jégkorong mérkőzésen a Romániában előírt járványügyi protokollt, ennek ellenére a Román Jégkorong Szövetség mindenkit felmentett és tisztára mosott.

A viata-libera.ro galaci hírportál öles betűkkel jelzi, hogy a Galaci VSK-t felmentették a bűnösség vádja alól.

Történt ugyanis, hogy a Galac – Steaua páros meccs első felvonása úgy kezdődött el, hogy sem a Galac, és mint utólag kiderült, sem a Steaua nem tudott koronavírus tesztet felmutatni. Holott a járványügyi protokoll szerint ez a MINIMUM, a többi kikötés mellett. Ennek ellenére a mérkőzésre, a szövetség által kiküldött megfigyelője, illetve a mérkőzés játékvezetői zöld utat adtak.

Csak halkan jegyezzük, meg, hogy a galaci klubelnök egyben a román szövetség alelnöke…

A találkozó közben érkeztek meg teszteredmények, amely szerint a galaci csapatból 11 játékos, illetve a tréner tesztje pozitív lett…

Alexandru Halauca a szövetség elnöke kivizsgálást ígért. Első lépése viszont az volt, hogy felfüggesztette a bajnokságot, de úgy hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Ezt követően a romániai játékvezetők ultimátumot adtak a román szövetségnek, hogy tisztázza a protokollt és emeljék azt be a szabályzatba.

Az ultimátumnak természetesen semmi hatása nem volt. A Brassói Corona tájékoztatása szerint a hétvégi erdélyi mérkőzéseket, amikor a Ferencváros, a Titánok és a Dunaújváros látogat Gyergyószentmiklósra, illetve Brassóba magyarországi játékvezetők dirigálják.

Ami pedig a Galac – Steaua meccs végeredményét illeti. A Galac „bizonyítékot” mutatott be, hogy a teszteket elvégezte, csak azok a mérkőzés végére, 19 óra és 58 perckor lettek elkészítve, holott egy nappal korábban az egész csapat mintáját levették. Meghibásodott egy PCR-teszt műszer. Állítják. És ezért késtek az eredmények.

A román szakszövetség pedig elfogadta a „bizonyítékot” és mindenkit felmentett, akiknek továbbra sem merül fel az a tény, hogy egy országos rendeletet, illetve törvényt hágtak át azzal, hogy a meccset lejátszották… Védekezésül még azt is állítják, hogy a harmadik harmadban, amikor megjöttek a teszteredmények, akkor a pozitív mintával rendelkezők, leszálltak a jégről...

Ugyancsak a galaci hírportál jegyzi meg, hogy a találkozón nem is volt megfigyelő a szakszövetség részéről!

Erről ennyit…

Fotó: viata-libera.ro

A rovat legfrissebb hírei