Kerekes nélkül szenvedett sima vereséget Asztrahánban a Nagybánya


A Minaurnak gyakorlatilag esélye sem volt…

Egyértelmű vereséget szenvedett a Minaur női kézilabda-csapata az oroszországi Asztrohán városában a z EHF Európa Liga C csoportjának második fordulójában: a nagybányai egyesület 33-27 arányban maradt alul az Asztrahanocska ellen. Az erdélyiek ezúttal nem nevezték a keretbe a 19 éves Kerekes Évát.

A Minaurnak, amely az első fordulóban hazai pályán 33-29-re győzte le a norvég Storhamart, esélye sem volt a Kaszpi-tenger partján! Az Asztrahanocska végig vezetett, szoros az állás utoljára 8-7-nél volt. Az oroszok viszont a szünetben már fölényes, 14-8-as előnnyel bírtak, de hat perccel a vége előtt 31-21 is volt a hazaiak fórja. A Nagybánya innen „kozmetikázta” ki az eredményt 33-27-re – elsősorban az összesen 7 pontig jutó Jelena Lavko és az 5-5 pontos Linn Blohm és Cristina Popa találatainak köszönhetően.

A következő fordulóban, február 6-án a Minaur immár Nagybányán vághat vissza – a párharc eredménye már csak azért is érdekes, mert a csoportküzdelmek elkezdése előtt az EHF szakemberei e két csapatot tartották a sorozat legnagyobb esélyeseinek.

EHF Európa Liga C csoport, 2. forduló:
Asztrahanocska – Minaur 33-27 (14-8)
Minaur:
Idehn, Enache – Lavko 7 gól, Popa 5, Blohm 5, Kovacsevics 3, Burlacsenko 2, Araujo 2, Tănasie 1, Laslo 1, Fujita 1, De Souza, Seraficeanu, Polocoșer.

A rovat legfrissebb hírei