Megnyerte a másodosztályt a Szejke SK


Az utolsót is behúzták!

A negyeddöntő és az elődöntő mérkőzéseinek megnyerésével már eldőlt, hogy a székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata feljut az első osztályba azaz a Bölények Ligájába. A Sipos Lóránt által dirigált udvarhelyi csapatnak így a másodosztály döntője tétnélkülinek bizonyult. Csupán a presztízskérdés maradt a CSM Alexandria elleni fináléban.

Maximalista volt a Szejke SK a sepsiszentgyörgyi feljutási tornán, hiszen a cél elérése, feljutást jelentő győzelem után is nagyon komolyan vette a döntő találkozót is. A másik feljutó, az Alexandriai CSM elleni találkozón is okosan, szépen, taktikusan játszott és már az első félidő derekán meglátszott, hogy sokkal összeszedettebb ellenfelénél, illetve fizikálisan is föléje nő.

A Teleorman megyeiek kezdetek jobban, a Szejke a hatodik percben szerezte az első gólt Kónya révén, aztán a 17. percben egyenlített csapatunk, innen pedig gyakorlatilag nem volt megállás, Jére góljával átvettük a vezetést. Felszabadultan, nyugodtan játszott a Szejke, a félidőre már héromgólos előnye volt, de fordulás után ezt növelni tudta, a 36. percben már 23–17 volt az eredmény. Az ellenfél sokat cserélt, a Szejke nem tudott annyit változtatni, hiszen összesen kilenc (!) mezőnyjátékossal játszotta végig a három meccset, ez elképesztő megerőltetést jelentett.

A hajrára Alexandriának sikerült két gólra megközelíteni a Szejkét, de Jobb Lőrinc a legjobbkor, az 56. percben, kettős emberhátrányban (!) védett ki egy hetest, Kónya pedig ellenállhatatlan volt, szórta a gólokat. A vége három lett, sikerült tehát a másodosztály döntőjében is győzedelmeskednie az udvarhelyi alakulatnak

Férfi A-osztályos bajnokság, feljutási torna, döntő
Székelyudvarhelyi Szejke Sk – CSM Alexandria 35–32 (18–15)
Szejke SK:
Jobb (12 védés / 29 kapott gól) – Hadnagy 1, Csibi 4, Fekete 2, Szabó 6, Kónya 13 (1), Jére 5. Csere: Csutak (2/3) – Komporály 4, Tófalvi Krisztián, Szilveszter. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei