BL-gólszerző csatárt igazolt az Arad Bálint kérésére


A védelem után a támadórészleget is megerősíti az UTA a bajnoki szünetben.

Mintha átigazolási időszak lenne, úgy viselkednek a Liga erdélyi gárdái: az Aradi UTA a védő Cosntantin Dima után egy cseh csatárt is igazolt Tomas Wagner személyében, míg a Kolozsvári CFR – amint arról már beszámoltunk - a horvát Karlo Letica megszerzését jelentette be hétfőn.

Wagner 31 éves és pályafutása nagy részét hazájában töltötte. Játszott a Pribramban, a Plzenben, a Mlada Boleslavban, a Jablonecben, a Karvinában - mi több, ezekben többször is megfordult – és a Zilinban, míg a tavalyi szezont a ciprusi Nea Szalaminában töltötte. A cseh élvonalban 262 mérkőzésen 73 gólt szerzett, a ciprusiban egy szezon alatt 29 meccsen 17 alkalommal köszönt be. De rúgott gólt a Plzen színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében is a CSZKA Moszkva ellen.

„Tomas egy erőcsatár. Lehet, szüksége lesz némi időre, hogy formába lendüljön, de mindannyian bízunk benne”, méltatta új játékosát Bálint György László vezetőedző.

„Örülök, hogy itt vagyok, minden jól alakul egyelőre. Láttam felvételeket az UTA szurkolóiról, bámulatosak. Jó csapatnak tűnik az UTA, azt mondtam magamnak, szeretnék ide jönni”, idézi a játékost a klub honlapja.

„Wagner olyan jellemzőkkel rendelkező csatár, amilyet Bálint Gyuszi keresett”, árulta el Bogdan Apostu játékosügynök, hogy Bálintnak komoly szerepe volt az egykori cseh utánpótlás-válogatott leigazolásában.

fotó: www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei