Erdélyi show a Fradi – ZTE-gálán!


A nyolc gólos meccsen a két csapat két erdélyi játékosa hat gólban vállalt főszerepet.

Hétközi fordulót rendeztek a magyar labdarúgó NB I-ben, a hat találkozó leglátványosabb, legváltozatosabb mérkőzését a már bajnok Ferencváros és a bennmaradását bebiztosító Zalaegerszeg vívta. A Fradi 5-3-ra nyert, a nyolc gól közül pedig hatban főszerepet vállalt a kézdivásárhelyi Pászka Lóránd, illetve a Nagyváradon született Zsóri Dániel!

Alig kilenc perc telt el, amikor az FTC megszerezte a vezetést Pászka szögletét követően. Idézzük az nso.hu élő szöveges közvetítését: „az újabb jobb oldali Pászka-kornert Vécsei fejjel megcsúsztatja az ötös jobb sarkáról, Bedi Bencéről aztán a jobb alsó sarokba pattan a labda. Öngól, Demjén verve volt. 1-0”.

A 20. percben már két góllal vezetett a 33. bajnoki címét két fordulóval korábban bebiztosító zöld-fehér gárda – és a találatban ismét főszerepet vállalt a 26 éves székely balszélső védő: „Botka passzol Pászka elé, akit elüt az ötösön a kivetődő Demjén, 11-es”, írja az nso.hu. A büntetőt a norvég Tokmac Nguen értékesítette (2-0).

Ezzel még korántsem volt vége a Pászka-shownak, a 28. percben ugyanis gólpasszt adott Botka Endrének is. „Botka Endre a bal alsó sarokba fejeli Pászka ballábas, bal oldali szabadrúgását kissé jobbról, négy méterről 3-0”.

A kézdivásárhelyi játékos harmadszor volt kezdő a Fradiban és harmadik gólpasszát adta (amennyiben az első gól előkészítését nem tekintjük annak): előtte az Újpest, majd a Paks ellen is előkészített egy-egy találatot.

Ugyan Pászka a második félidőben is rendkívül aktív maradt, egy másik erdélyi játékos lépett elő főszereplőként: Zsóri Dániel. Idézzük a már többször említett forrást az 52. perc eseményei kapcsán: „ Samy Mmaee lerántja az ötös jobb sarkánál Zsórit”. A megítélt szabadrúgást Tajti Mátyás lőtte a kapuba (3-1).

Az 52. percben aztán már Zsóri lépett elő végrehajtóvá, miután ő maga harcolt ki egy tizenegyest. „Zsóri Dániel ballal a bal felsőbe lő, a kapus a másik oldalra indult el, miként a szabadrúgásnál 3-2”.

Váratlanul izgalmassá vált tehát a végjáték, még akkor is, ha a 77. percben Franck Boli ismét kettőre növelte a bajnok előnyét (4-2). Igen ám, csakhogy jött a 87. perc és a 21 éves erdélyi csatát. „ Zsóri Dániel ismét lecsap, izgalmas lesz a hajrá! Jobbal a kapu közepébe emel a Bedi indította Spoljaric remek passzából, tíz méterről, középről. Dibusz vetődött, bele is ért, de a labda a kapuba pattant róla. 4–3!”

Zsóri duplája annál is inkább értékes, mert az magyar U21-es válogatott támadónak sérülés miatt egy évet kellett kihagynia, hétvégén pedig 15 hónap után tudott ismét gólt szereznie. Ráadásul korábban még soha nem tudott duplázni az NB I-ben. Érdekes amúgy, hogy pályafutása hét élvonalbeli góljából négyet a Ferencváros ellen szerzett…

A 90+4. percben aztán az egykori német válogatott Marko Marin egy egyéni akció után biztossá tette a Fradi győzelmét. Emlékezetes mérkőzés volt – erdélyi szemmel is. Pászka amúgy végig a pályán maradt, Zsórit a 88. percben lecserélték.

Ami a többi erdélyi játékost illeti, a marosvásárhelyi Tordai Árpád ezúttal is gólt kapott a Mezőkövesd kapujában, a Debrecen ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített mérkőzés miatt pedig még nem tudták matematikailag is bebiztosítani bennmaradásukat. A szatmárnémeti Rus Adrian végig a pályán volt a MOL Fehrévár színeiben a Honvéd ellen 2-0-ra megnyert találkozón, az első gólt ráadásul az apai ágon bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Dárdai Pál szerezte. A második helyért küzdő Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent ért el a bennmaradásért egyre reménytelenebb küzdelmet vívó MTK otthonában, a magyarcsügési Corbu Marius pedig ezúttal nem volt kezdő, a 67. percben állt be.

 fotók: www.facebook.com/fradi.hu/https://www.facebook.com/ztefc.hu

A rovat legfrissebb hírei